Ko nam je sve obećavao jeftine stanove

Ko nam je sve obećavao jeftine stanove Izvor: N1
Ilustracija

Još od vremena čuvene "obnove i izgradnje" pod Slobodanom Miloševićem pitanje tzv. jeftinih stanova bilo je jedno od onih pitanja koji bi se na čudesne načine pojavila baš oko izbora i zamirala ubrzo posle njih.

Ozbiljan problem rešavanja stambenog pitanja svođen je često na javno licitiranje cenom kvadrata i iznosom rate za kredit koja se u jednom trenutku spustila i na fantastičnih 320 evra. (rekord postavio Aleksandar Vučić - koji je ove stanove najavljivao tri puta i kao kandidat za gradonačelnika i kao premijer i kao predsednik)  

Na koji su način sve vlade od 2000. do danas gradile ili "gradile" jeftine stanove, kako su jeftini stanovi od 500 evra postajali jeftini stanovi od 1.300 evra, ko je šta obećavao i pred koje izbore i kako su se ministri prepucavali cenom kvadrata, pogledajte u sledećem pregledu.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete videti ovde.

Komentara 77

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bogdan Dragojevic

Drzava mora da radi drzavne poslove,a gradnja stanova je privredno-ekonomsko pitanje.Od drzave se samo trazi da kaze gde je odredjena lokacija za stanove i kako se sve uklapa u urbanisticke i druge uslove. Svako uplitanje drzave i gradnju je nedopustivo i znak za uzbunu u gradjevinskoj industriji.

0 0

1914

..padaj, silo i nepravdo, narod ti je sudit zvan

3 0

Budjoni

Svi "obećavaju", zato što su "obećanja. ludom radovanja" !

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo