Olujni vetar u BiH rušio krovove, stotine zgrada oštećeno

Olujni vetar u BiH rušio krovove, stotine zgrada oštećeno Izvor: N1

Olujni vetar koji je noćas pogodio BiH izazvao je veliku materijalnu štetu u brojnim gradovima, ali u tom nevremenu nije bilo povređenih, saopštile su jutros službe civilne zaštite.

Vetar koji je na planinama i visoravnima duvao brzinom većom od 140 kilometara na sat u naseljenim je mestima skidao krovove s kuća, rušio stabla i prouzrokovao pucanje staklenih površina na zgradama.

Iz opštinskih službi u Banjaluci potvrđeno je da je protekle noći u tom gradu oštećeno više od 300 objekata, a ulice su bile pune polomljenih stabala koja su oborena na puteve, pa je bilo i problema u saobraćaju.

banja luka studentski Izvor: Anadolija

U severnoj Bosni je jak vetar srušio minaret na Ferhad-pašinoj džamiji, nacionalnom spomeniku izgrađenom još u XVI stoljeću.

Štete su zabeležene i u Zavidovićima, Maglaju i Žepču u središnjem delu zemlje. U mestima poput Jablanice, Kneževa na obroncima Vlašića i Vlasenice u istočnoj Bosni nestalo je struje zbog kvarova na dalekovodima izazvanih olujom.

VRIJEME BANJA LUKA Izvor: N1

Policija je primila dojave o velikom broju automobila koje su uglavnom oštetila polomljena stabla.

Došlo je do oštećenja krovnih konstrukcija na više stambenih objekata u naseljenom mestu Bijela kod Jablanice. Zbog udara vjetra prekinuto je snabdevanje strujom u Donjoj Jablanici i Glogošnica s naseljenim mestima Šanica, Bijela, Ravna i Dragan selo.

zvornik vjetar Izvor: Srna
Tagovi: BiH , nevreme

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BGD

Bože sta je ovo???

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo