Najevropljani za 2017. Dragan Marković, Čadež i Folić

Najevropljani za 2017. Dragan Marković, Čadež i Folić Izvor: PIXSELL/Srđan Ilić

Nagrade Najevropljanin za 2016. i 2017. godinu, koje dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu, večeras će u Skupštini grada Beograda biti uručene dobitnicima, medju kojima su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, glavni gradski urbanista Beograda Milutin Folić i predsednik Skupštine opštine Jagodine Dragan Marković Palma.

Nagrada se dodeljuje u okviru Evropske večeri u Beogradu i njome se promovišu Najevropljani u oblastima politika, ekonomija i privreda, kultura i umetnost, program i projekat, kao i preduzetništvo i mendžment.

Kako se navodi, Izborni savet Prve evropske kuće je ovaj put stavio težište na promociju onih pojedinaca koji su u protekloj godini na stručan, organizovan i razvojno orijentisan način dali poseban doprinos daljem unapredjivanju poslovnog ambijenta u zemlji, primeni kvalitetnih evropskih standarda i normi u političkom, pravnom i privrednom sistemu Srbije, stabilizaciji ekonomsko-finansijskih tokova i uravnoteženom i tradicionalnom izbalansiranom odnosu sa svim zemljama Evrope i šire.

Nagrada Najevropljanin za 2016. godinu za evropske integracije dodeljena je direktorki direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjani Čizmarov, stranom džavljaninu za oblast privrede generalnom direktoru Simensa u Srbiji Udou Ajhlingeru (Eichlinger), za preduzetništvo sekretarki Sektora za preduzetništvo PKS Branislavi Simanić i za menadžment Milošu Neneziću.

Nagrada za 2017. godinu dodeljena je u oblasti ekonomije direktoru PKS Marku Čadežu, za razvoj lokalne samouprave Draganu Markoviću Palmi, za program razvoja direktoru kompanije Esense Nenadu Đordjeviću i za Projekat iz oblasti metropolitenskog Urbanizma gradskom medžeru Milutinu Foliću.

Kako se navodi obe nagrade biće uručene sada "zbog učestalih izbora".

Nagrada se dodeljuje 18. put. Prva evropska kuća nastala je 2000. godine pod okriljem Evropskog pokreta, kada su zajedno ustanovili nagradu, a 2008. zbog neslaganja oko jasnih pravila i procedura članova žirija i donošenja odluka o nominaciji i dodeljivanju nagrada, Evropski pokret se povukao iz toga.

Komentara 108

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mrgud

Dobro,bre,skrivena kamera,sta??Da ga nisu predlozili ovi za ljudska prava,odsek za seksualne slobode......

12 0

Dr. Kadzija Manojle

sverc uglja iz Kolubare, braaaaavo Srbijo, ova vlast je sve obezvredila i obesmislila, samo NapreDNO !

22 0

Pera Vražalić

Palma Najevropljanin, Djindjiceva cerka u Vladi Radikala i Socijalista..ovo je stvarno sizofrenija. Rijalitiji i nadrilekari, neke emisije naslednice Crnih bisera samo prste sa televizije, avioni stizu iz Rusije, Lazanski i Drecun, Brena i Saulic, svi se povampirili, ovamo citamo na drugoj strani da nase ambasadore po svetu niko ne prima, ali zato imamo fontanu koja peva.Boze mili.17 godina posle.

22 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo