Snažno nevreme u BiH, vetar čupao stabla i nosio krovove

Snažno nevreme u BiH, vetar čupao stabla i nosio krovove Izvor: Facebook

Nezapamćeno nevreme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove. U Kneževu je zbog posledica nevremena i jakog vetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdevanje električnom energijom.

Vetar je na području Kneževa rušio stabla, a struje nema više od 30 sati. "Pitanje je kada će doći struja. Prema našim informacijama, radnici elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove na dalekovodima", naveo je načelnik opštine Kneževo Goran Borojević.

vlasenica nevrijeme Izvor: Srna

"Poruka stanovnicima je da budu strpljivi, jer nadležne ekipe rade na otklanjanju kvarova i blokada", rekao je Borojević.

vlasenica Izvor: Srna

Veliki deo opštine Foča je bez struje, a kvarove je izazvao sneg koji je padao prethodnog vikenda. Bez električne energije je i veliki broj sela na području od Zavaita do Čelebića. Struju nemaju ni stanovnici na području Miljevine, zatim Kozje Luke, Trnovače, Kuta i Baljevog polja i kompletno područje opštine Han Pijesak.

Orkanski vetar pričinio je veliku štetu u Vlasenici na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi. Intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući.

vlasenica nevrijeme Izvor: Srna

Tagovi: nevreme , BiH

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

demir

Nisu se sprema takodje jedan orkanski vetar jer vec nekoliko puta za redom u periodu od nekoliko mesece iznenada dodje orkanski nalet vetra ali srecom kratko traje. Sta bi se desilo da takav nalet potraje deset minuta, bolje da ne znamo . Strah postoji jer bi materijalna steta bila ogromna!

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo