Od 11. do 17. decembra pojačano alkotestiranje vozača

Od 11. do 17. decembra pojačano alkotestiranje vozača Izvor: N1
(ilustracija) (arhiva)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće u periodu od 11. do 17. decembra 2017. godine akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopšteno, ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

"Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača", navodi se u saopštenju.

Podseća se da analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim osobama.

"Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama", piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

Au sto ćete mi nauditi nepijem nikap alkohola 40g.Možda imaju neku skalameriju da mi izvuku nešto preko DNK.Cik da ih vidim da kontrolisu one u onim zastrašujućim crnim dzipovima.

3 0

Блудала

8% несрећа изазову пијани. Дакле 92% изазову трезни. Па кога треба санкционисати?

14 1

т

Супер, нема акције за Светог Николу...

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo