Hiljade Izraelaca protiv korupcije i Netanijahua

Hiljade Izraelaca protiv korupcije i Netanijahua Izvor: REUTERS/Dan Balilty

Hiljade Izraelaca okupilo se u Tel Avivu na protestu protiv korupcije i pozvalo premijera Benjamina Netanjahua da podnese ostavku.

Lokalni mediji procenjuju da se na redovnim demonstracijama okupilo više od 10.000 ljudi, a manji protesti su održani i u drugim izraelskim gradovima. 

Učešće na protestima tokom prethodnih nedelja prilično je uvećano uz sve veće optužbe za korupciju povezane sa Netanjahuom i njegovim političkim saveznicima. Organizatori se nadaju da će pokret dovoljno pritisnuti vlasti da objavi optužbe koje će naterati Netanjahua da napusti vlast. 

Netanjahu je ispitivan u dva slučaja i policija navodi da ga sumnjči za učešće u primanju mita, prevari i kršenju poverenja. Izraelski premijer je više puta odbacivao te navode i nazivao ih lovom na veštice kojim rukovode neprijateljski mediji.


Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ocigledno

Zato je i nagovorio Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad da bi skrenuo paznju u drugom pravcu

0 0

Slučajni Prolaznik

Jedva cekam kad cu nesto slicno da cujem o bivsem predsedniku i premijeru i njegovim najblizim saradnicima..."u ranim jutarnjim casovima u odvojenim akcijama uhapseni su A.V., S.M., G.V....ehhh, pusti snovi😔

35 1

Tibor

Gle čuda, tamo ne uspeva mazanje očiju, da se skrene pažnja, tipa Jerusalim glavni grad.

41 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo