Spasili vranu koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana

Spasili vranu koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana Izvor: Petface

Volonteri "Animal Rescue Serbia" spasili su vranu koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana, i satima bila zarobljena.

"Juče smo od jedne Beograđanke primili poziv da se vrana nalazi zarobljena na strmom klizavom krovu, na visini sedmog sprata, upetljana na anteni i da se ceo dan bori da se oslobodi. Iako isprva nismo imali ekipu, koja bi istog trenutka izašla na teren, zbog nedostatka vozila i nedovoljnog broja raspoloživih ljudi, kroz nekoliko sati uspeli smo da oformimo četvoročlanu ekipu koja će krenuti u ovu akciju spasavanja", kažu iz "ARS".

Kada su ovakvi pozivi u pitanju, ono što na terenu obično zateknu jeste scena ptice upletene u najlon i kučinu. Međutim, ovog puta Darko, Sofija, Luka i Dana na licu mesta su zatekli stravičnu scenu. Vrana se krilom nabila na šiljak gromobrana i tu ostala zarobljena. Satima je bezuspešno pokušavala da se oslobodi. U pokušajima da se oslobodi, počela je i da kljuca sopstveno meso, kako bi se spasila.

"Sreća je da smo mogli iste večeri da izađemo na teren i spasimo vranu, jer bi zarobljena na krovu bila osuđena na smrt. Veliko je pitanje da li bi uspela da preživi noć. Trenutno se nalazi u našem privremenom smeštaju, gde joj je sinoć bila pružena prva pomoć, a uskoro će početi i operacija njenog krila, u nadi da ćemo uspeti da joj spasimo život", objasnili su.

Ljudi iz Klinike Pet Vet Care, ustupili su svoju ambulantu, gde je veterinar Ljubiša Atanacković, koji je ujedno i član "ARS"-a, uz pomoć osoblja iz ambulante uspeo da obavi operaciju i sanira ranu. Vrana se trenutno nalazi na oporavku i njeno stanje je stabilno.

Tagovi: vrana , Životinje

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pprvi dan skole u svedskoj

Podrzavam akciju za pohvalu je ali mislim da bi bolje bilo da smo orgnizovani oko pomoci ljudima.Pre neki dan sin ubio oca pa sebe a u oprostajnom pismu kaze:nismo mogli vise da zivimo u bedi?

2 8

marija

ne bi bilo bolje.

2 0

Silvana

Samo za pohvalu. Čestitke.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo