KRIK: Policija još nije otkrila ko je obio stan Dragane Pećo

KRIK: Policija još nije otkrila ko je obio stan Dragane Pećo Izvor: N1

Policija još nije otkrila ko je obio stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo, saopštila je redakcija KRIK-a, navodeći da iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u septembru rekao da je policija saslušala više osoba u vezi sa tim, policija do danas nije podnela krivičnu prijavu protiv počinilaca.

Iz Prvog osnovog tužilaštva obavestili su KRIK da su policiji naložili da preduzme sve što joj je u nadležnosti da bi se utvrdio identitet osobe koja je u julu ove godine provalila u stan novinarke, ali da do danas nije dostavljena krivična prijava povodom tog slučaja.

U saopštenju, KRIK podseća da je stan obijen i ispreturan, ali iz njega ništa nije ukradeno, čak ni laptop i telefon koji su stajali na vidnom mestu.

Stefanović je nekoliko dana nakon događaja rekao da "policija čini sve kako bi se potpuno razrešio slučaj" i dodao da su policiji poznate dve grupe koje operišu u tom kraju.

"Ko god da je počinilac, moraće da odgovara", rekao je tada Stefanović. Od tada, međutim, iz policije do tužilaštva nisu stigle nikakve nove informacije, stoji u saopštenju KRIK.

Međutim, kako se navodi, slučaj Dragane Pećo nije usamljen, prema evidenciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u prvih 10 meseci ove godine evidentirano je čak 68 napada i pretnji novinarima.

Urednik niških "Južnih vesti" Predrag Blagojević primetio je da je praćen i sniman, novinarka Marija Vučić dobila je pretnju smrću, kao i novinari subotičkog "Magločistača". Nedimu Sejdinoviću i Dinku Gruhonjiću iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine tokom ove godine prećeno je pet puta, upozorava se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, mali broj tih slučajeva biva rešen, poput napada na novinarku TV Pink Gordanu Uzelac, kad je napadač identifikovan nekoliko sati nakon incidenta i priveden isti dan.

S druge strane, pojedini postupci završeni su odbacivanjem krivičnih prijava novinara, tako je prošlog meseca Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo prijave protiv osoba koje su fizički maltretirale novinare i građane ispred Skupštine Srbije tokom polaganja zakletve predsednika Aleksandra Vučića, podseća KRIK.

Tagovi: Dragana Pećo , KRIK

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Cvetko

Pa da li vi uopste mislite da ce policija Nebojse iz Beograda nesto da uradi !? Pa za ubicama pevacice tragaju skoro dve godine...AV je najavio da ime ubice objavljuje u ponedeljak , posle onih izbora...mnogo ih je , pa ne zmam kojih...Zemlja u rasulu. Narode , dosta komentara , izadjite na ulice ....

36 0

Petar

Smejurija od drzave i prvog policajca mudar je kao i vulin

26 3

Đžomba

Pa neće ni otkriti. Zna se ko su sileđžije.

30 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo