Tepić: Iz Skupštine sam otišla u policiju da prijavim Vacića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Tomislava Lovrekovića iz Novog Sada zbog sumnje da je pretio smrću poslanici Mariniki Tepić. Lovrekoviću je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: N1

Hapšenje je stiglo kao odgovor na prijavu koju je Tepić podnela zbog, kako kaže, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih ultradesničarskih grupa.

Pretnje Mariniki Tepić su počele odmah nakon što je poslanica u Skupštini pitala šta, kako kaže, britanski fašista Džim Douson radi u Srbiji, a naročito u Vladinoj kancelariji za Kosovo i Metohiju i to u zagrljaju sa Mišom Vacićem. Posle priloga emitovanog na TV N1 "Ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji" i inicijative Nove Stranke da se zabrani "Nacionalni srpski front" pretnje poslanici su se intezivirale. Jednu, koju je shvatila kao direktnu pretnju smrću,Tepić je prijavila je policiji.

"N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jednu. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi.“

Potpisnik tih reči u tekstu na portalu Nacionalist Tomo Lovreković je uhapšen. Samo sat, pošto su Lovrekoviću stavljene lisice, Tepić kaže da je stigla nova pretnja. Ovaj put od Miše Vacića.

"Poput Jakobinaca u skupštini @MarinikaTepic zavodi teror totalitarne represije! Prvo lažima optužuje, potom po takvoj lažnoj optužnici progoni. Dokle će trajati jakobinski teror?", reči su Miše Vacića.

"Svi dobro znamo da su Jakobinci završili na giljotini, tako da je to bio razlog da se pokupim bukvalno iz Skupštinskih klupa i odem ponovo u policijsku stanicu Stari grad i prijavim ove pretnje koje su mi preko tviter naloga Miše Vacića prijavljene i tražim sigurnost za moju bezbednost", kaže Marinika Tepić.

Profesor sociologije Beogradskog Univerziteta Vladimir Ilić objašnjava da hapšenjem pojedinaca ultradesničara država samo simulira borbu protiv njih. 

"Država uvek može da razbije desni ekstremizam ako to želi, ona ne želi jer policija, politička policija i drugi centri moći preko sile i korupcije utuču na te huligane i neonaciste. Cela priča o ekstramizmu služi da se prikrije da su država i društvo ekstremistički", kaže on.

U slučaju hapšenja za pretnje upućene narodnoj poslanici, Tepić podseća da je ono usledilo tek pošto je slučaj lično prijavila policiji, umesto da su, kako kaže, nadležni reagovali sami po službenoj dužnosti.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

journalist u mirovini.

Šta ste očekivali gospodjo Tepić? Svakako znate u kom političkom sistemu ćivite,pa onda treba da razumete da je to sistem baraba i njihovih slugu...

47 5

Dragan

Kako desničari "fašisti" da hapse kolege desničare "fašiste" ?

70 5

Mali

Jel to bi onaj muceni razumeN?

58 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo