Institut društvenih nauka obeležio 60. rođendan

Institut društvenih nauka obeležio je 60 rođendan. Ipak, naučnici su saglasni da Institut ulazi u sedmu deceniju bez velikog uticaja u javnosti.

Izvor: N1

Naime, kako je rečeno na skupu povodom 60 godina postojanja, političke institucije nedovoljno koriste rezultate društvenih istraživanja Instituta, a izuzetno mala sredstva za istraživanja ne omogućavaju toj instituciji ni minimalan naučni rad.

Ipak, i pored toga Institut društvenih nauka se pohvalio rezultatima da je za pet godina proizveo 1.050 različitih istraživanja, monografija i zbornika, iako je za taj period od Ministarstva nauke dobio svega 110 hiljada evra.

"Ta zajednica nije ni mnogobrojna, niti po svom uticaju snažna ili taj uticaj nije veliki, ali, čini mi se da je to potencijal kojim svako društvo treba da se ponosi i koji može da bude neki zamajac društvenog napretka, boljeg društva, boljeg prosto života", izjavio je direktor Instituta Goran Bašić.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

tja

S obzirom na trajnost institucija u Srbiji, veliki veliki uspeh. Njihove procene rezultata izbora tokom 90ih, Srećko Mihajlović, Bačevićeva, bile su najtačnije, uvek. Tako je to kad radiš svoj posao.

12 0

Sonja Mogorjelo

Srecko je prvo divan, kulturan i obrazovan čovek. Svi su se sa dubokim poštovanjem i uvažavanjem obracali Srecku. Svi njegovi izvestaji su prihvatani i nisu imali primedbe. Imala sam tu čast da kod Miše brade u Centru upoznam Srecka.

8 0

Sonja Mogorjelo

Srecno i još dugo dugo da postojite.

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo