Novi dan o podsticanju mentalnog i fizičkog zdravlja deteta

Novi dan o podsticanju mentalnog i fizičkog zdravlja deteta Izvor: N1

U temi jutra govorimo o podsticanju mentalnog i fizičkog razvoja deteta od prenatalne faze, pa sve do 12 godine života. Štampu lista Safeta Biševac, novinarka dnevnog lista Danas.

Kako se razvijaju sinapse u mozgu, šta bi bilo najbolje da majka sluša od muzike u trudnoći? Zašto je važno da ne sprečavamo decu da skaču po barama, vrte se oko svoje ose, trče i padaju i kakve to veze ima s dečijim razvojem? Naš gost je Nebojsa Zečević, specijalista ginekologije i akušerstva u GAK Narodni front.
U rubrici "Pregled štampe" naša gošća je Safeta Biševac, novinarka dnevnog lista Danas.
U Kulturnom centru Baraka, prvi put će biti javno izvedena jedna radio drama. Radi se o dramoletu "Princ Arslan" za decu i odrasle, koji na bajkovit način govori o večitoj borbi za ostvarenje sopstvene ličnosti i nezavisnosti. Autor drame Luka Kurjački, i Nevena Saletović, umetnička direktorka Kulturnog centra Baraka su naši gosti. 
Islandska avangardna elektro senzacija GusGus nastupiće sutra u Hangaru kod Luke Beograd . Pored ovog sastava, kao podrška, na bini će se naći i eksperimentalni dvojac Karpov Not Kasparov iz Bukurešta i domaći duo Chorbika i producent i multiinstrumentalista MKDSL. Sa nama su Zorica Čanadanović iz Blendera koji organizuje koncert i Marko Milošević MKDSL.
''U mreži'' je naučno-obrazovna TV serija u produkciji SHARE fondacije koja se bavi strukturom interneta, virtuelnom stvarnošću, novim medijima, privatnošću, elektronskim nadzorom i drugim stvarima koje definišu naše online prisustvo i utiču na naš oflajn život. Sutra u 21h premijerno na našoj televiziji gledamo prvu epizodu serije, a naš gost je Đorđe Krivokapić iz "Share fondacije" u čijoj produkciji je serija rađena.
Naš gost je i umetnik Goran Kosanović, koji je objavio album pod nazivom “Moja ljubavi” u produkciji SuperDot Music. Na albumu se nalazi 16 pesama koje predstavljaju omaž Endiju Vorholu, ali i Kosanovićev specifičan osvrt na aktuelni trenutak, i lični i globalni. 

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Goblin

Vau.. samo fali još Da Vinči i Homer....

0 0

Baba Roga

Kakve veze ima ginekolog sa psihosomatskim razvojem dece? To je tema za pedijatra koji se bavi decjom neurologijom. Ako niste znali!

1 0

Skarlet

Naravno da i ginekolog ima uticaja posto kazu da podsticaj na mentalno i fizicko zdravlje deteta pocinje jos intra-uterino.Posle rodjena nastavlja neonatolog i pedijatar.Lepo je osmisljen taj timski rad ali da li je u praksi bas sve tako.Da li imamo strucnjaka u tim profilima i da li drzava daje dovoljno sredstava za usavrsavanje?Danas u hronici reportaza o manjku pedijatara a sa druge strane cemo da biramo repertoar.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo