Važnost sajta za uspešno poslovanje

Mogućnost da potrošači obave kupovinu ili saznaju informacije o proizvodima i uslugama iz udobnosti svog doma znači povećanje prodaje za mnoge kompanije. Dobar veb sajt će takođe istaći razloge zbog kojih se kupac odlučuje za određenu firmu.

Izvor: N1

Čini se ipak da su i posle 20 godina, koliko je internet prisutan u Srbiji, brojne firme koje ne prepoznaju značaj prisustva na internetu, čime propuštaju deo tržišnog kolača. Problem je, kažu u Registru nacionalnog internet domena, u neobaveštenosti preduzetnika i čestoj zabludi da baš njihov posao nema šta da traži na internetu. Zato su, u saradnji sa Prirvednom komorom južnobanatskog okruga i kompanijom MadNet, organizovali besplatnu edukaciju privrednika iz Pančeva i okoline.

O tome zašto je važno da jedna firma ima svoj veb sajt, za Infobiz je govorio Predrag Milićević iz Registra nacionalnog domena Srbije.

"U današnje vreme kada je fejsbuk toliki koliki je, mnoge firme misle ustvari da je jednostavno sve to okačiti na internet besplatno, ne moraju ni o čemu da misle, okače svoje slike i tekstove i to je sve besplatno, što je daleko od istine, jer je politika svih društvenih mreža da se što više plaća da se bude vidljiv. Treba biti na svom sajtu na svom domenu jer ako sve radite kako treba niko ne može da vam oduzme to prisustvo na internetu. Društvene mreže treba koristiti za komunikaciju, ali ne i za poslovanje, jer vi ste tamo podstanar, postoji gazda te društvene mreže i kao svaki gazda može da vam ukine mogućnost prisustva na toj mreži ako prekršite određena pravila iz nekog razloga. A ako imate svoje, vi i dalje imate prisustvo na internetu", rekao je on.

Kaže da pokretanje sajta može i ne mora da bude skup proces.

"Naš domen je reda veličine desetak evra, možete da uzmete hosting za nekih pedesetak evra , a hosting je nešto što povezuje sajt sa internetom, pa celu priču možete da završite za recimo 100 evra, ako je na primer u pitanju blog. A može da košta i na hiljade evra. Uvek je dobro posavetovati se sa nekim ko zna bolje od vas, jer ako hoćete na tom sajtu da poslujete treba vam i pomoć ljudi koji to znaju da rade", istakao je.

Tagovi: Infobiz , sajt , poslovanje

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Proffesor

Ja verujem da je buljuk snsovaca ovo razumeo, i da ce aca prepodobni da krene na podizanje BDPa..

4 1

Deda

Eh, da mi je da vidim taj blog koji košta hiljade evra..

2 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo