Vujović: Srbija nije na crnoj listi poreskih rajeva

Vujović: Srbija nije na crnoj listi poreskih rajeva Izvor: N1

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da Srbija nije na "crnoj listi poreskih rajeva", na koju je EU upisala 17 zemalja u kojima je omogućena nezakonita utaja poreza.

Vujović je na sednici Skupštine Srbije o državnom budžetu za 2018. godinu kazao da se pričom o tome da je Srbija na toj listi "šalje pogrešna informacije i našoj javnosti i strancima".

"U zvaničnom izveštaju koji je objavljen 5. decembra, navedeno je 17 država, ali među njima nema Srbije", kazao je Vujović.

On je na komentare poslanika opozicije o stanju javnog duga izložio podatke, od 2014. godine - kada je postao ministar, navodeći da je dug u evrima sada 9,794 milijardi evra, a pre četiri godine bio je 9,493 milijarde evra.

Dug u dolarima je sada 8,133 milijarde dolara, a 2014. godine je bio 8,717 milijardi.

"U dinarima, ukupan dug je porastao sa 2,753 milijarde na 2.871 milijardi, što se očekuje na kraju 2018. godine. U realativnom iznosu, kao procenat BDP-a, očekujemo da će dug pasti sa 62,8 odsto BDP sa stanjem 30. novembra na 61,8 milijardi krajem ove godine, što je samo 1,8 odsto iznad Mastrihta", precizirao je Vujović.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ramo

Bravo!

0 0

Topovi popovi pa lopovi

Svaka godina ove vlasti nosi sve veće promašaje, laži i obmane, samo propast i prezaduženost! Ništa, ali ništa suštinski dobro za narod i državu nije reformisano ili čak pokušano da se pokrene feformama! Udružila se nedodirljiva korumpirarana i prebogata "patriotska" elita ukorenjena devedesetih godina koja već skoro tri decenije "reformiše" Srbiju tako da iz opljačkane države beži ko stigne!!!!

2 0

Penzioner

Nije na crnoj listi nego na sivoj...i toga treba da nas je sramota

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo