Tači: Zemlje Zapadnog Balkana bi u EU trebalo da uđu zajedno

Tači: Zemlje Zapadnog Balkana bi u EU trebalo da uđu zajedno Izvor: N1
(arhiva)

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Sofiji da bi zemlje Zapadnog Balkana trebalo da budu primljene u Evropsku uniju "u bloku".

"Zemlje Zapadnog Balkana treba da uđu u EU u bloku, kako bi se obezbedili dugoročan mir i saradnja u regionu", rekao je Tači na regionalnoj konferenciji koju organizuju Vlada Bugarske i Svetska banka.

Po njegovim rečima, svim zemljama Zapadnog Balkana trebalo bi da bude pružena jasna evropska perspektiva, a EU treba da ima strateški pristup regionu.

Zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana na konferenciji su razgovarali o regionalnoj saradnji i o unapređenju saradnje i procesu integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Deo diskusija lidera regiona sa visokim predstavnicima Evropske unije, bilo je kompletiranje mreže puteva i poboljšanje infrastrukture graničnih prelaza.

Tači će danas s predsednikom Bugarske Rumenom Radevom razgovarati o produbljavanju saradnje Kosova i Bugarske.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaklina

Pa ulaza!u atobusima ka EU ima svih balkanskih naroda!!!

2 1

DTT

Hahahaha hteo bi da se slepas i dalje na Srbiji, ali "nezavisno" od Srbije. Apsolutno nema ni jednog jedinog razloga za kolektivni pristup i da Srbija bilo koga ceka!

6 1

Riki

Pa i ja sam za to samo kakva je to drzava Kosovo i Metohija,pa to je valjda jos uvek deo Srbije.

8 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo