Mihajlović: Zajednički da razvijamo transportnu mrežu

Mihajlović: Zajednički da razvijamo transportnu mrežu Izvor: N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je da odluka da u Srbiji bude sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana znači da će se preko Beograda koordinirati regionalni projekti i aktivnosti na stvaranju jedinstvenog tržišta transporta.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, rekla da je određivanje sedišta Transportne zajednice korak dalje u primeni Sporazuma o Transportnoj zajednici koji je letos potpisan u Trstu.

"Zajednički ćemo praviti planove narednih godina i razvijati našu transportnu mrežu, koja je i deo evropske transportne mreže", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da su svi koridori koje je Srbija predložila EU postali deo evropske transportne mreže.

"To znači da ćemo nastaviti da gradimo auto-puteve i modernizujemo pruge koje je Vlada Srbije definisala kao prioritet. U tome će nam pomoći i to što će Beograd biti sedište Transportne zajednice", dodala je ona.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Velja, gradjevinski inzenjer

Lepo vi to modernizujete. Kilometar pruge od Beograd centra do Stare Pazove iznosi 8 miliona dolara po podacima koje ste prezentovali, a u svetu kilometar najmodernije pruge je izmedju 1,2 i 1,7 miliona dolara. Kineske firme će sve raditi i nigde se ne govori koji deo posla će dobiti domaće firme. Nekada samo imali preko 30000 zaposlenih u srpskim preduzećima koja su gradila, održavala pruge i infrastrukturu, danas ih je jedva 14000, a drzava daje poslove strancima i jos vise ih tera u propast. A onda dize kredite koje posle poreski obveznici vracaju. To niko u svetu ne radi, vec gleda da firme iz njegove zemlje dobiju najvise poslova i da novac sto vise ostaje u toj zemlji, jer to garantuje zaposlenost i društveno bogatstvo. Tako samo rade oni koji nisu profesionalci ili uzivaju plodove korupcije.

0 0

Djokica

Transportna mreza je i koridori jako vazni za poslanike sns.Oni preko noci otvaraju gradjeviske firme koe rade na gradilistima kao podizvodjaci.Naravno nije vazno kako rade vazno je uzeti pare.

5 0

Sonja Mogorjelo

G17 i dalje vlada! Gde je Dinkic i tisucu eura?

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo