Ružić: Platni razredi u javnim službama od 2019. godine

Ružić: Platni razredi u javnim službama od 2019. godine Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama kako bi se unapredio njihov status, ali da se primena platnih razreda odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave. 

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dođe do sistema radnih odnosa koji će biti održiv. Prema njegovim rečima, predloženim zakonima određuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine. 

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar. 

On je dodao da se i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvđivanja nove jedinstvene osnovice.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Midrag

Jos malo vremena da zavrse privatne skole i fakultete.

6 0

Stevan

Mnogo bre neki pametan momak dokle bre.?

5 0

crni domino

Kada on to kaze onda je to za dve godine sigurno izvodljivo...

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo