Netanijahu: Mnogo zemalja će učiniti isto što i SAD

Netanijahu: Mnogo zemalja će učiniti isto što i SAD Izvor: REUTERS/Ammar Awad

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je, nepun dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp, saopštio da priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela, da i druge zemlje sada razmatraju preseljenje svojih ambasada u taj grad.

 "U kontaktu smo sa drugim zemljama koje će saopštiti slično priznanje i nemamo sumnje da će čim se Ambasada SAD preseli u Jerusalim i pre toga, više ambasada takođe preseliti", rekao je Netanijahu u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, preneli su izraelski mediji.

Netanijahu je u sredu pohvalio Trampovo priznanje, označivši jučerašnji dan istorijskim.

Takođe je rekao da svaki mirovni sporazum sa Palestincima mora uključiti Jerusalim kao glavi grad Izraela, najavivši da neće biti izmena statusa svetih mesta.

Tilerson: Tramp je priznao realnost

Američki državni sekretar Reks Tilerson stao je u odbranu odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela rekavši da je Tramp jednostavno priznao realnost. 

Tilerson je to rekao u Beču gde učestvuje na ministarskom savetu OEBS čije članice većinom osuđuju Trampovu odluku. 

On je dodao da će SAD nastaviti da podržavaju rešenje izraelsko-palestinskog konflikta po modelu dve države i da Izraelci i Palestinci tek treba da razrade konačni status za Jerusalim. 

Tilerson je rekao da čitav svet želi mirovni proces i da SAD veruju da i dalje ima šanse za to.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vaso

Svi trebamo podržati ovo!!!

13 12

Republic(s) Of Bananas

TREBATI je bezlični glagolski oblik koji sadrži SAMO treće lice jednine. Dakle što se pravopisa tiče, vaša rečenica trebalo bi da glasi: "svi bi TREBALO da podržimo ovo", a što se tiče zdravog razuma i istine NE - NIKADA NE BI TREBALO da podržimo i legalizujemo (po rezolucijama UN-a) OKUPACIJU Jerusalima od strane Jevrejskih doseljenika.

3 4

A

Tako je, nas je interes da budemo prijatelj Izraelu koji nas je uvek podrzavao i oko Kosova i ulagajuci veliki novac u Srbiju, ali srbi sve to zaboravljaju i protiv su samo zato sto su i rusi protiv. Gledajmo i vodimo se svojim interesom.

3 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo