Uskoro drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Uskoro drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" Izvor: N1

Drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počeće krajem februara ili početkom marta, a za nagradni fond država će iz budžeta izdvojiti 78,5 miliona dinara.

Kako piše Blic, građane i ovaj put očekuju vredne nagrade, stanovi, automobili, putovanja u inostranstvo, domaće banje i planine, bela tehnika i druge nagrade.  

Prvobitan plan je bio da se drugi krug održi u oktobru, ali se od toga odustalo zbog kampanje za predsedničke izbore i formiranja nove vlade.

U budžetu za narednu godinu sredstva za nagradnu igru su opredeljenja u okviru budžeta generalnog sekretarijata Vlade i to u iznosu od oko 655.000 evra.

U prvom krugu građani je trebalo da pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 slipova i da minimalna vrednost na njima bude 100 dinara, a uskoro će biti poznato da li će isto važiti i u drugom krugu.

Cilj nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" je borba protiv sive ekonomije i podizanje svesti građana o znanju uzimanja fiskalnih računa.  U Ministarstvu državne uprave navode da se efekti vide jer je u prvom kvartalu 2017. godine zabeležen rast prometa preko fiskalnih kasa za 7,64 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, pri čemu je najveći skok od 33,8 odsto bio kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija i najzastupljenija.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mija Siledzija

"Konje ubijaju,zar ne"?

0 0

Ha Ha

Uzeo sam mađarski pasoš i ličnu kartu. Pobedio sam!Auf Wiedersehen!

3 0

Snezana

Treba da podele preostale stanove iz Bg na vodi.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo