Grupa D: Srbija, Brazil, Dominikanska Republika...

Grupa D: Srbija, Brazil, Dominikanska Republika... Izvor: OSSRB

Odbojkašice Srbije igraće u grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu sa selekcijama Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije.

Aktuelne olimpijske vicešampionke i evropske šampionke i pre žreba su znale da će igrati sa Brazilom, pošto su kao trećeplasirana selekcija na FIVB listi bile nosioci.

Činjenica, Brazilke (4) su oduvek bile nezgodan srpskoj selekciji, koja je u istoriju međusobnih susreta uspela da slavi samo dva puta, jednom prethodne sezone u Gran priju, pa se može smatrati dobrim što će protiv njih igrati već u grupi.

Dominikanska Republika je 9 na FIVB listi, Portoriko 13, Kazahstan 21, dok je Kenija 33... 

U A grupi su domaćin Japan, Holandija, Argentina, Nemačka, Meksiko.

B grupu čine Kina, Italija, Turksa, Bugarska, Kanada, Kuba, dok su u C grupi aktuelni svetski šampion SAD, Rusija, Južna Koreja, Tajland, Azerbejdžan i Trinidad i Tobago.

Izvor: FIVB

Posle 5 odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po 4 najbolje selekcije iz 4 grupe.

Reprezentacije će u drugoj fazi biti podeljene u 2 grupe, tako što će u jednoj igrati po 4 reprezentacije iz A i D grupe, a u drugoj po 4 selekcije iz B i C grupe.

Po 3 prvoplasirane selekcije iz obe grupe druge runde izboriće plasman u treću. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije biti žrebom svrstane u dve grupe.

Po dve prvoplasirane selekcije iz treće runde plasiraće se u polufinale.

Svetsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 29. septembra do 20. oktobra 2018. godine.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna