Pjongjang: SAD izazivaju rat u kome će biti spaljene

Pjongjang: SAD izazivaju rat u kome će biti spaljene Izvor: Reuters
(arhiva)

Svrha beskrajnih vojnih vežbi na granici Severne Koreje, kao i stalnih "ratobornih primedbi" visokih američkih zvaničnika je da se izazove nuklearni rat u regionu, u kojem će SAD "biti spaljene do smrti", saopšteno je iz severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju, koje je prenela severnokorejska novinska agencija KCNA, navodi se da su nuklearne vežbe SAD i ratoborne izjave američkih zvaničnika dovele region na ivicu rata i da je samo pitanje kada će izbiti rat.

Portparol Ministarstva je izjavio da iako ne želi nuklearni rat, Severna Koreja se neće sakrivati.

Vojska SAD, zajedno sa saveznicima, izvodi vojne vežbe, koje su počele u ponedeljak, 4. decembra, i koje će trajati do petka.

U poslednjem provokativnom pokazivanju sile, američki avioni tipa "B-1B", "F-22 Raptor", "F-35" i "F-16" su u sredu preleteli preko Korejskog poluostrva.

Iako su zajedničke vežbe SAD i Južne Koreje predstavljene kao "vežbe odbrane", piloti usavršavaju veštine za vršenje napada na nuklearne instalacije Severne Koreje u različitim borbenim situacijama, prenosi RT.

"Ukoliko SAD ne proceni dobro naše strpljenje i zapali fitilj nuklearnog rata, sigurno ćemo ih svojom nuklearnom silom, koju konstantno jačamo, naterati da skupo plate. Ukoliko SAD ne žele da budu spaljene do smrti vatrom koju potpaljuje, bolje bi im bilo da budu obazrivi", navodi se u saopštenju severnokorejskog Ministarstva.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milos

SAD zna da kada bi taj icbm pogodio njihovu teritoriju to bi znacilo da protiv Rusa tek nemaju sta da traze, i da je bolje da se odmah predaju svemocnoj Rusiji ;)

2 6

Mehanizam

Bilo bi lepo da nasledna vladajuća familija u S.Koreji objasni svom narodu zašto bi nuklearni rat sa najjačim vojnim silama sveta bio dobar za njih i njihovu decu, mi imamo iskustvo sa izjavom ,,ješćemo korenje,, pa smo i jeli korenje. Kada se jednog dana svest zemljana podigne i više ne bude država pa ni vojske osim policija lokalnih i kada opstanu samo geni empatičnih ljudi život će svima biti mnogo lepši, ovako sa carskim familijama i ego manijacima na svakom ćošku...

23 3

Soko

Napadnuti su kao i mi i dan danas nas guse Jenkiji koji hoce da uniste sve sto im se suprostavlja.Ti ako jedes korenji idi odavde,gde god odes ima korenja.Sto se tice Koreje ko god nema pileci mozak vidi da su napadnuti na zivot i smrt.Ceo svet treba da se digne i da Jenkijima savije rogove.Kim nikoga ne napada al' nema izbora kao ni mi sto nismo imali.Setite se pocetaka kod nas,200 golobradih nenaoruzanih vojnika u Sloveniji.I zapamti S.Koreja moze da donese samo dva resenja: jedno je da se Jenkiji povuku i tad nece biti opasnosti ni za koga,drugi je da zbog sopstvene slobodae S.Koreja zaista krene u samoodbranu od zlikovaca i upotrebi ono zbog cega bi ceo svet ispastao.Nemate pravo osudjivati odbranu svoje zemje sem ako niste preuzeli pravna ( silejdzijska) tumacenja od Jenkija.

5 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo