Pjongjang: SAD izazivaju rat u kome će biti spaljene

Pjongjang: SAD izazivaju rat u kome će biti spaljene Izvor: Reuters
(arhiva)

Svrha beskrajnih vojnih vežbi na granici Severne Koreje, kao i stalnih "ratobornih primedbi" visokih američkih zvaničnika je da se izazove nuklearni rat u regionu, u kojem će SAD "biti spaljene do smrti", saopšteno je iz severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju, koje je prenela severnokorejska novinska agencija KCNA, navodi se da su nuklearne vežbe SAD i ratoborne izjave američkih zvaničnika dovele region na ivicu rata i da je samo pitanje kada će izbiti rat.

Portparol Ministarstva je izjavio da iako ne želi nuklearni rat, Severna Koreja se neće sakrivati.

Vojska SAD, zajedno sa saveznicima, izvodi vojne vežbe, koje su počele u ponedeljak, 4. decembra, i koje će trajati do petka.

U poslednjem provokativnom pokazivanju sile, američki avioni tipa "B-1B", "F-22 Raptor", "F-35" i "F-16" su u sredu preleteli preko Korejskog poluostrva.

Iako su zajedničke vežbe SAD i Južne Koreje predstavljene kao "vežbe odbrane", piloti usavršavaju veštine za vršenje napada na nuklearne instalacije Severne Koreje u različitim borbenim situacijama, prenosi RT.

"Ukoliko SAD ne proceni dobro naše strpljenje i zapali fitilj nuklearnog rata, sigurno ćemo ih svojom nuklearnom silom, koju konstantno jačamo, naterati da skupo plate. Ukoliko SAD ne žele da budu spaljene do smrti vatrom koju potpaljuje, bolje bi im bilo da budu obazrivi", navodi se u saopštenju severnokorejskog Ministarstva.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milos

SAD zna da kada bi taj icbm pogodio njihovu teritoriju to bi znacilo da protiv Rusa tek nemaju sta da traze, i da je bolje da se odmah predaju svemocnoj Rusiji ;)

2 6

Mehanizam

Bilo bi lepo da nasledna vladajuća familija u S.Koreji objasni svom narodu zašto bi nuklearni rat sa najjačim vojnim silama sveta bio dobar za njih i njihovu decu, mi imamo iskustvo sa izjavom ,,ješćemo korenje,, pa smo i jeli korenje. Kada se jednog dana svest zemljana podigne i više ne bude država pa ni vojske osim policija lokalnih i kada opstanu samo geni empatičnih ljudi život će svima biti mnogo lepši, ovako sa carskim familijama i ego manijacima na svakom ćošku...

23 3

Karma je čudo

Korenje je bilo baš ukusno. Još uvek smo gladni s Vučićem, i ratnom ekipom iz 90. godina.

8 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo