Opozicija “naljutila” Vujovića, nastavak sednice u četvrtak

Skupština Srbije u četvrtak u 10 sati nastavlja rad raspravom o predlogu budžeta za 2018. i drugim finansijskim zakonima. Predloge budžeta i seta finansijskih zakona poslanicima je obrazložio ministar finansija Dušan Vujović kojeg su poslanici opozicije ometali u izlaganju, pa je sednica na kratko bila prekinuta.

Izvor: RTS

Obrazlažući predloženi budžet za 2018. godinu Vujović je istakao da je on razvojni, jer je za kapitalne investicije planirano 128 milijardi dinara na republičkom nivou i oko 180 milijardi dinara na nivou opšte države.

 Vujović se prethodno obratio poslaniku DS Radoslavu Milojičiću koji je bio najglasniji, pitanjem da li hoće reč i čime je zaslužio "ovakvu kulturnu reakciju".

Ministar je nakon pauze opozicione poslanike pitao da li može da nastavi i poručio da ne moraju da ga slušaju ako to ne žele.

Poslanica SRS Vjerica Radeta negodovala je, nakon što je ministar finansija završio izlaganje, zbog, kako je istakla, ponašanja ministra Vujovića, jer mu to "nije prvi incident u skupštini".

"Ukoliko ne možete da podnese atmosferu u parlamentu idite sutra u čitaonicu pošto je tamo tišina", kazala je ona Vujoviću, navodeći da je i poslanicima bio dosadan pa su ga slušali.

Radeta je zamerila Vujoviću i što nije pomenuo zašto godinama nema završnog računa.

Vladajuća većina odbila je da uvrsti u dnevni red zakone i incijative koje je predložila opozicija, a dnevni red utvrdjen je posle skoro devet sati zasedanja.

Opozicija je uputila zajednički protest zbog načina zakazivanja sednice i objedinjavanja rasprave o svih 30 zakona i predloženom zakonu o budžetu za narednu godinu.

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Canko

Sklonimo ove derikoze sa vlasti , dok jos nije kasno !!!

17 1

Srećna nova godina

A za gospodina Lukasa (SNS) 50.000 evra!

45 1

Predrag

Knjigovodja bilansista se osilio. Cincarska metodologija.

26 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo