Vučić: Za nastavak dobrih odnosa sa Turskom

Vučić: Za nastavak dobrih odnosa sa Turskom Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Turske Melvutom Čavušogluom da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

"Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država", istakao je Vučić i naglasio da će do kraja godine biti otvoreme dve nove turske fabrike u Lebanu i Žitorađi.

On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je najznačajnija nila poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Vučić je zahvalio na podršci koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evrointegracija.

"Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje i očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu", istakao je Vučić.

Čavušoglu je ocenio da je poseta Erdogana Srbiji bila odlična i zahvalio je Vučiću na ličnom doprinosu njenoj organizaciji.

"Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što vi radite najbolje je za vašu zemlju, ali i za čitav region", istakao je Čavušoglu, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vagar

Mora da mu se dopala serija o sultanu.

4 84

Gero TZ

Prvo reci kakav je spoljno trgovinski bilans sa Turskom, koliko smo u deficitu, pa onda pričaj o međusobnim odnosima.

3 90

Ekonom

Trgovinski bilans nije nužni pokazatelj međusobnih odnosa. S druge strane, postoje zemlje u koje i mi izvozimo, koje sa nama imaju deficit, pa se ne žale. To je realnost tržišta, a kakvi su odnosi, to određuje politika.

98 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo