Tramp: Jerusalim je prestonica Izraela

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da SAD zvanično priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Izvor: N1

Tramp je na konferenciji za medije pozvao sve relevantne faktore da priznaju Jerusalim i dodao da su Senat i Kongres odobrili ovu odluku.

"Nakon dve decenije, nismo bliže mirovnom sporazumu Izraela i Palestine, stoga sam doneo odluku da zvanično priznam Jerusalim za prestonicu Izraela", rekao je.

Predsednik SAD kaže da je ova odluka doneta u najboljem interesu SAD i mira između Izraela i Palestine. Tramp kaže da je ovaj čin ključan korak ka miru.

"Jerusalim mora da ostane grad gde će se moliti i Jevreji i muslimani i hrišćani", rekao je on i pozvao osoblje ambasade SAD u Izraelu da počne proces preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Tramp je dodao da njegovi prethodnici nisu imali volju da reše višedecenijski sukob između Izraela i Palestine, ali su, kao predsednici, rešavali probleme u skladu sa zahtevom vremena.

Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gavrilo

Jerusalim je prestonica Vaseljene

1 1

Time

Sto se tice postovanja rezolucija OUNa poznato je da njih najmanje postuju Kinezi i Rusi, zasto bi ih onda postovala Amerika? Glavna svrha OUNa je bila da sprecava ratove. Danas suludi koreanski i iranski diktatori otvoreno prete Americi da ce napraviti i baciti atoske bombe na nju. Istovremeno ruski i kineski diplomate daju licemerne komentare i staju u odbarnu suludih dikatora i sprecavaju donosenje rezolucija kojima bi se otklonio moguci rat. OUN je potpuno izgubio kredibilitet i Trump ga polako napusta...

10 6

Nikola R

bitno da amerika ne podrzava diktatore i nisu liceneri uopste, jako povrsno, svi su oni isti i svako ko uzima bilo koju stranu je neobavesten ili suvise jednostavan

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo