Dačić: Izetbegovićev postupak ne doprinosi boljim odnosima

Dačić: Izetbegovićev postupak ne doprinosi boljim odnosima Izvor: N1
(arhiva)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da postupak bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa unapređenjem odnosa Srbije i BiH koje je bilo cilj sastanka predsednika Srbije i članova Predsedništva BiH.

Komentarišući reagovanje Izetbegovića kada je tokom zajedničke konferenciji za novinare u Beogradu demantovao navode o odnosu BiH prema pitanju Kosova koje je nekoliko minuta pre toga izneo predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović, Dačić je rekao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Čovića.

"Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi Aleksandra Vučića i Dragana Čovića posle takve Bakirove provokacije, kao i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak", rekao je Dačić.

On je naveo da takav postupak nije u skladu sa ciljem današnjeg sastanka, a to je unapređenje odnosa, a ne "jedan korak napred, dva koraka nazad", prenose beogradski mediji.

"Više puta smo do sada imali priliku da vidimo njegove /Izetbegovićeve/ izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima", rekao je Dačić.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koje je nekoliko minuta pre toga izneo predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Predrag

A šta je trebao da uradi!?Izetbegović!?Lepo se dogovorio sa svojim kolegama šta i kako a oni ga izigrali!!!!Pa kako da oćuti!?

3 0

Dule

Pa sta je sad sve ovaj dajcic kazo sve sto ne doprinosi boljim odnosima ,sta sad on pametuje

7 0

RMN

Sedi dole, jedan!!!

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo