Zašto se crni psi teže udomljavaju?

Zašto se crni psi teže udomljavaju? Izvor: Shutterstock

Crni psi su simbol jačine, lepote, čistote, džentlmenstva. Ipak, prema rezultatima istraživanja crni psi teže nađu put do novog doma nego njihovi drugari drugih boja.

Čak su i volonteri u Prihvatilištima složni u stavu da se uvek lakše udome oni svetliji, pa šareni, a poslednji dom pronađu crni štenci. Iako boja psa, kao što znamo, ne igra nikakvu ulogu u njihovom karakteru niti zdravlju, nažalost oni najduže čekaju na dom.

Ovu tezu su prvo postavili volonteri u Americi, jer je njihovo iskustvo pokazalo da psi crne dlake u proseku nekoliko meseci duže čekaju udomljenje. Možda zbog toga, tvrde stručnjaci, što se zbog crne dlake teže uoči izgled njihove glave.

Ova pojava naziva se "sindrom crnog psa“ i sputava ljude koji žele da udome psa da odaberu onog koji ima crnu dlaku.

Sve ovo su naravno samo predrasude, koje ljudi širom sveta pokušavaju da sruše. 

Tagovi: pas , udomljavanje

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jaksic

Koja je ovo rasa pasa sto se vidi na slici jer ga ja imam a kad zelim da ga vidim ima samo 'odrasle rase' Molim vas bilo ko.

1 0

Vesna

Ja ne znam zasto je to tako, zasto oni najduze cekaju na udomljavanje, ali od svih pasa koje sam imala prilike duze da posmatram ( kod komsija,kod prijatelja, na ulici) meni su crni psi najlepsi, najsladji, najpametniji,najdruzeljubiviji, najpristupacniji, prave dobrice.

23 0

Novosadjanka

Naš Dante je crn, veliki pas, zaista je" pravi", u svakom pogledu, član porodice!

27 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo