Brnabić: Transportna zajednica - važan regionalni projekat

Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biće u Beogradu, potvrđeno je na prvom ministarskom sastanku Saveta Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu.

Izvor: N1

"U Briselu je doneta odluka da sedište transportne zajednice jugoistočne Evrope bude u Beogradu, to je deo inicijative Berlinskog procesa i jako važna stvar za Srbiju. Transportna zajednica je verovatno jedan od najvažnijih regionalnih projekata, zbog toga smo se mi dugo borili i lobirali da to bude upravo u glavnom gradu Srbije", rekla je premijerka.

Dodala je da želi da se zahvali svim partnerima, svim zemljama u regionu koje su dale svoju podršku.

"Svi su bili kandidati i svi su podneli svoje kandidature za sedište, a onda smo se mi poslednjih meseci na raznim regionalnim sastancima dogovarali. Mi smo ih zamolili za podršku i oni su povukli svoje kandidature i danas je potvrđeno da je to Beograd", izjavila je.

Istakla je da je ovo veliki uspeh i jako dobra regionalna poruka da možemo da se dogovorimo sami i da ne mora Evropska Unija da određuje gde će biti sedište.

"Da se ovo nije dogovorilo, onda bi se desilo ono što se desilo svojevremeno 2006. godine sa Energetskom zajednicom - sedište te zajednice je u Beču jer zemlje regiona nisu mogle da se dogovore. To sam saznala upravo za vreme radnog ručka sa članovima Predsedništva BiH, zahvalila sam se i njima na podršci, oni su nam zapravo dali prvi pismo podrške", istakla je premijerka.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

'debežíte

Pa Vi ste, Premijerka, još uvek tu?

7 49

Kragujevac

De nestade ova? Skrajnuo je AV skroz. A lepo joj Ružić poklonio kuvalo. Znao čovek šta će premijerka da radi.

24 99

Nebojša drugosaopšteni Od Srbovrela

Ma neviđen uspeh ,a biće još veći kad vas kompletno transportujemo sa vlasti...

22 104

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo