Putin se kandiduje za četvrti predsednički mandat

Putin se kandiduje za četvrti predsednički mandat Izvor: Tanjug/AP/Ivan Sekretarev

Ruski predsednik Vladimir Putin je potvrdio da će se kandidovati za novi mandat na predsedničkim izborima u martu naredne godine.

Putinova kandidatura će biti četvrta u njegovoj političkoj karijeri, prenosi RT.

Dužnost predsednika obavljao je od 2000. do 2008. godine u dva mandata, premijer je bio od 2008. do 2012. kada je počeo treći predsednički mandat.

Datum predsedničkih izbora u Rusiji će biti objavljen naknadno, ali se očekuje da će biti zakazani za 18. mart.

Putin je ranije na ceremoniji dodele nagrada za mlade dobrovoljce rekao da će uzeti u obzir njihovu podršku kada bude odlučivao o kandidaturi na izborima 18. marta, preneo je AP.

"Motiv iza odluke bi jedino mogla biti želja da se poprave uslovi života našeg naroda, da naša zemlja bude moćnija, bolje zaštićena i s pogledom u budućnost", rekao je Putin i dodao da je za ostvarivanje tih ciljeva neophodna podrška i poverene javnosti.

Rejting predsednika Rusije je iznad 80 odsto. Pored Putina, verovatno će se kandidovati ultranacionalista Vladimir Žirinovski i liberal Grigori Javlinski, kao i televizijska voditeljka Ksenija Sobčak, ćerka bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga koji je bio Putinov mentor devedesetih godina.

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srpski seljak

U ogromnoj Rusiji po povrsini i 250 miliona stanovnika sa visokim natalitetom juce najavljeni izbori za predsednika 18 marta 2o18.U Srbiji mesnoj zajednici sa najnizim natalitetom se narod davi dali ce biti ili ne u martu,a za kucni savet Beograda , davljenje traje vec godinu dana sa 1000 kombinacija i sminkama za zamazivanje oci gradjana.

3 2

pprvi dan skole u svedskoj

Rusija ima 120 miliona stanovnika.

2 0

RMN

Posle četvrtog mandata, biće car...!

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo