Ivanić: Dodvoravanje svojoj političkoj publici

Nakon današnjih obraćanja medijima Dragana Čovića, Aleksandra Vučića i Bakira Izetbegovića u sklopu posete Predsedništva BiH Beogradu, naknadno se obratio i srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić.

Izvor: N1

Odgovarajući na novinarska pitanja, Ivanić je prokomentarisao i gest Bakira Izetbegovića koji je, iako nije bilo planirano, iskoristio priliku da se obrati medijima.

"Ja ne volim što se ovo desilo i videli ste da sam ćutao, poštujući dignitet zemlje iz koje dolazim i poštujući domaćina. Kako su se drugi ponašali, vi sami procenite", kazao je i dodao: "Mislim da se velikim delom ove stvari svode na dodvoravanje vlastitoj političkoj publici. Sad će kod nekoga verovatno neki od ovih učesnika biti važni. Suština je, ovo sve pokazuje koliko se BiH udaljava od stabilnosti, ulazi u dublje probleme. Ovo govori o unutrašnjem problemu u BiH, sve dubljim unutrašnjim podjelama. Po mom dubokom uverenju, ovo je politika koja će najviše koštati građani BiH".

Ivanić je još dodao. "Dok građani ovo ne kazne, bojim se da ćemo s ovim biti suočeni. Ja u tome neću da učestvujem, ćutao sam, čuvam dignitet zemlje iz koje dolazim BiH".  

On je komentarisao pokušaj dogovora o trasi autoputa Sarajevo - Beograd, kazavši da misli da u BiH neće biti dogovora o tome kuda će trasa biti.

"Ja sam jasno rekao da mislim da u BiH neće biti dogovora o tome kuda će trasa autoputa ići. Pošto se entiteti zadužuju, oni će sami odlučivati kuda će ići. Dogovora o tome da je moguća jedna trasa, u ovakvoj BiH, sa ovakvim stvarima koje ste imali priliku videti, je potpuno nerealno očekivati", kazao je Ivanić.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Auuu...

Tačno, sve je dodvoravanje političkoj publici. Prvo, nastup Izetbegovića, zatim reakcija Vučića na licu mesta, pa Dačića prvom prilikom. Zatim, evo Ivanić kaže:"Dok god ovo građani ne kazne..." Zar to nije najčešća rečenica u predizbornim kampanjama? I tako svi, do medija. Jedino Brnabić daje pravi odgovor.

0 2

Neuk

Nije planirano ni da izvestilac tvrdi da je to jedinstven stav a zapravo nije a dobro se zna da se u BiH odluke donose u saglasju sva tri ckana i dista vise izvrtanja nije narid glup i njemu je sve jasno u BiH jedino Dodik deluje kao pijedinac i radi sta hoce i vladti u Srbiji to prihvataju umesto da se ograde od liderskog odlucivanja tog coveka koji u BiH nikoga ne pita ni za sta a sve se odluke donose u Srbiji ili Nasi celnici idu u Republiku Srpsku i treba neko jasno da kaze kako se odlucuje

5 3

Prcko Palilulac

Primer autošovinizma!

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo