Obradović: Više novca za migrante nego za bolji natalitet

Obradović: Više novca za migrante nego za bolji natalitet Izvor: N1

Opoziciji je skandalozno smanjeno vreme da se pripremi i raspravlja o najvažnijem finansijskom dokumentu i u Skupštini Srbije događa se novi skandal, jer je predviđen jedinstven pretres za 31 različit predlog zakona, izjavio je lider Pokreta Dveri Boško Obradović. Sanda Rašković Ivić je ocenila da je budžet predizborni i da neće biti reformi.

Obradović je u Skupštini Srbije, u kojoj je počela sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o Predlogu zakona o budžetu za 2018. godinu, kaže da Dveri imaju ukupno 8,5 minuta i da računica pokazuje da imaju tačno 28 sekundi za svaku tačku dnevnog reda.

"Da se pročitaju svi predlozi zakona potrebno je šest minuta", dodaje Obradović.

Kaže da je aktuelna Vlada još jednom pokazala da radi sve suprotno od unapređenja porodične politike i kao primer navodi budžet ministarke Slavice Đukić Dejanović, zadužene za demografiju i populacionu politiku, koji za 2018. godinu iznosi 600 miliona dinara.

"To je 20 puta manje nego što se izdvaja za subvencionisanje stranih firmi koje posluju u Srbiji, jer se u te svrhe daje 12 milijardi dinara. Pola budžeta ministarke Đukić Dejanović ide za specijalizovane usluge u kabinetu, a 300 miliona daje se lokalnim samoupravama za probatalitetnu politiku", rekao je Obradović.

Zbog toga Dveri, kako je rekao, traže hitnu ostavku ministarke Đukić Dejanović.

Obradović je dodao da država daje više i za migrantsku populaciju, nego za borbu protiv bele kuge u Srbiji.

Rašković Ivić: Neće biti reforme gubitaša

"Kada biste me pitali kakav je ovo budžet, ja bih vam rekla predizborni, budžet koji brani prestol", izjavila je Sanda Rašković Ivić u Skupštini Srbije.

"Neće biti nikakve reforme javnih preduzeća i gubitaša - sve ostaje po starom - nema ni reči o ukidanju zabrane zapošljavanja u državnim ustanovama, ali ni reči o zaustavljanju partijskog zapošljavanja", rekla je.

Prema njenim rečima, dramatično se povećavaju budžeti MUP-u i odbrani, i to, kako je rekla, nekritično i netransparentno, jer se ne zna za šta će taj novac ići.

"Imamo izglasavanje budžeta na slepo za ministra bez portfelja Krkobabića, koji je do sada imao 225 miliona, a sada je nova stavka 850 miliona, a da niko ne zna za šta će te pare biti upotrebljavane", kaže Rašković Ivić.

Izvor: N1

Komentara 80

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Haha

I tako je Obradovic propustio svoju jedinu šansu... Pa čoveče, uči od Vucica, moraš da foliras da nisi ultra desnicar... A

4 127

ho8o

Novac uložen za migrante, neće oštetiti nikoga, samo pokazuje da smo ljudi, pre svega.

115 15

Nesa

Da se Bosko Obradovic pita on bi sigurno vodio politiku da smo trebali kao zemlja da dozvolimo migrantima da umiru na nasoj teritoriji. Smatram da smo kao zemlja i gradjani iako nismo clanovi EU pokazali odnos koji su pozdravili mnogi u EU.

101 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo