Danilović vraća Marinu Maljković na klupu Srbije?

Danilović vraća Marinu Maljković na klupu Srbije? Izvor: Mike Ehrmann/Getty Images
Marina Maljković

Kako saznaje "Sportski žurnal" predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović se nalazi u Istanbulu gde pregovara sa Marinom Maljković o preuzimanju ženskog košarkaškog državnog tima.

Predsednik KSS će pokušati da ubedi Marinu Maljković da ponovo preuzme funkciju selektorke, na kojoj se nalazila od 2011. do 2016. godine. 

Maljkovićeva je posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine napustila reprezentaciju, koju je preuzeo Stevan Karadžić. Ona je tada kao razlog odlaska sa klupe Srbije navela "emotivnu i fizičku ispražnjenost".

Srbija je zatim na Evropskom prvenstvu 2017. godine, na kom je branila zlato, ostvarila tek 11. mesto. 

Novi reprezentativni izazovi za sprske košarkašice slede na Evropskom šampionatu 2019. godine i na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, a Danilovićeva namera je da ih na ta dva velika takmičenja predvodi dokazani stručnjak, koja je trenutno i trener turskog Galatasaraja. 

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Predrag

@Modesty,Možda je napravila rezultat,ONA,ali koji je rezultat TATA napravio da ga zbog NJE postave za šefa Olimpijskog Komiteta,zar sportisti treba da prate aktuelnu politiku SNS-A!?

2 2

đape

Steva zvani Paradajz da bude selektor nekome ? Pa, šta drugo za očekivati ?

10 2

Predrag

MALO li je što joj tatu zaposlismo!?Šta,NEMA ko drugi da bude selektor!?

8 32

* Sva polja su obavezna