SP odbojkašica: Srbija sa Brazilom

SP odbojkašica: Srbija sa Brazilom Izvor: FIVB

Žreb za Svetsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica održaće se u četvrtak ujutru u Tokiju.

Nosioci grupa bi trebalo da budu domaćin Japan (6 na listi) i tri prvoplasirane ekipe na FIVB listi - Kina (1), SAD (2) i Srbija (3). Njima su po sistemu serpentine u grupama pridružene naredne četiri reprezentacije sa liste.

S obzirom na rang listu izabranice Zorana Terzića bi trebalo da budu u D grupi sa Brazilom (4), a mečevi će se igrati u Hamamacuu.

U A grupi u Jokohami će igrati Japan i Holandija (8), u B grupi u Saporou Kina i Italija (7), a u C grupi u Kobeu SAD i Rusija (5).

Preostalih 16 reprezentacija žrebom će biti svrstane u 4 grupe.

One su svrstane u četiri šešira prema poziciji na FIVB listi. U prvom šeširu su Dominikanska Republika (9), Južna Koreja (10), Argentina (11), Turska (12). Drugi šešir čine Nemačka (13), Portoriko (13), Tajland (16), Bugarska (17). U trećem šeširu su Kamerun (18), Kanada (19), Kazahstan (21), Azerbejdžan (24), dok su u četvrtom  Kuba (25), Meksiko (26), Kenija (33) i Trinidad i Tobago (34).

 Svetsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 29. septembra do 20. oktobra 2018. godine.

Žrebom će 24 selekcije biti podeljene u 4 grupe sa po 6 timova. Posle 6 odigranih kola, plasman u drugu rundu izboriće po 4 najbolje selekcije iz 4 grupe. 

Reprezentacije će u drugoj fazi biti podeljene u 2 grupe, tako što će u jednoj igrati po 4 reprezentacije iz A i D grupe, a u drugoj po 4 selekcije iz B i C grupe.

Po 3 prvoplasirane selekcije iz obe grupe druge runde izboriće plasman u treću. Pobednici grupa će biti razdvojeni, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije biti žrebom svrstane u dve grupe.

Po dve prvoplasirane selekcije iz treće runde plasiraće se u polufinale.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna