Božović: Rušenju u Savamali prisustvovali pojedinci iz SNS

Božović: Rušenju u Savamali prisustvovali pojedinci iz SNS Izvor: N1
(arhiva)

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju "dela podzemlja" sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

"Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina", rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja "obezbedili" da se građani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izadje na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dodje na ideju da se "nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo".

Objekti u Savamali su porušeni u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

 Poslanici su u 9.00 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrđivanje dnevnog reda. U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, među kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića o slučaju Savamala.

Odbijen je predlog o formiranju anketnih odbora o poslovanju u Elektroprivredi Srbije, Er Srbiji i Železari Srbije šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića, koji se danas vratio u parlament posle udaljavanje sa sednice na 20 radnih dana.

Radulović je istakao da nema analize o tome šta se dešava u EPS-u i da je potrebno proveriti zbog čega se dešavaju gubici i ko su ti koji neplaćaju struju.

Radulović je naveo da je potrebno proveriti i poslovanje Er Srbije i dodao da je ugovor sa Etihadom izuzetno štetan, kao i da Er Srbija svake godine ima gubitke, koji su u 2015. godini iznosili 70 miliona evra.

Tokom utvrđivanja dnevnog reda odbijen je i predlog da se raspravlja o razrešenju predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i potpredsednika Veroljuba Arsića. Radulović je rekao da je Maja Gojković "glavni krivac za dešavanja u Skupštini i kršenje Poslovnika" i da zato predlaže njenu smenu.

Utvrđivanje dnevnog reda će potrajati s obzirom da osim 31 tačke koje je predložila predsednica parlamenta da budu na sednici, poslanici su podneli još 171 tačku za dopunu dnevnog reda. Svaku od tih tačaka poslanik koju je poslanik podneo ima pravo i da obrazlaže.

Komentara 64

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

sova

Zna se u ovoj nasoj lipoj drzavi ko vuce sve konce i ko je to naredio da se uradi, sto se mene tice to je bilo ruglo i trebalo je davno ukloniti , ali ne razumem vlast da nema hrabrosti da izadje pred javnost i kaze DA TO SAM JA NAREDIO I TO JE URADJENO BRZO I EFIKASNO .Prekinite vise sa nadmudrivanjima koje to uradio i tome slicno . Zna se ko je to uradio, tim ljudima ako treba da se isplati odsteta neka se isplati i da se stavi tacka.

1 0

Bojan

Samo jako Bozo , udri po sns mafiji

13 119

Ba

Cirkus u Skupstini prave snsovci. Bice jako tesko skloniti ih sa. Ubrzano jacaju poluge vlasti. Uzurpirali su sve. Nemilice kradu. Kriminalci i ekstremisti su njihovi. Plasim se da ce jos jednom narod na ulicu, a tamo nece biti lako kao sa Slobom.

36 96

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo