Prlić i ostali napisali pismo Praljkovoj porodici

Prlić i ostali napisali pismo Praljkovoj porodici Izvor: AFP, Ilustracija

Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković i Valentin Ćorić, koji su prošlu sredu pravosnažno osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne za zločine u BiH, poslali su pismo porodici Slobodana Praljka.

 "Čin vašeg Slobodana, našeg saborca i već 14 godina suseda iz ćelije A210, istorijskog je značenja koga nismo ni svesni u ovom trenutku, čin upozorenja međunarodnoj zajednici i njenim telima koja na svojoj savesti nose njegov život", stoji između ostalog u pismu, prenosi Večernji list.

Podsetimo, Praljku je takođe prošle nedelje potvrđena kazna od 20 godina za ratni zločin nakon čega je on u Haškoj sudnici popio otrov od koga je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Potpisnici pisma upućenog Praljkovoj porodici napisali su kako je on "iskazao na jedini mu preostali način protest protiv nanete nepravde - proglašenja pravno i činjenično udruženog zločinačkog poduhvata, čiji su članovi ne samo mi osuđeni, nego i hiljade časnika i vojnika HV i HVO, zvaničnika RH i zvaničnika BiH".

U pismo stoji i da sud nije hteo da prihvati njihove "jasne dokaze o borbi za slobodu jednog naroda". Ti dokazi, tvrde, govore da je istina sasvim drugačija od "one koju su konstruirala tela ad hoc suda".

Prema nezvaničnim informacijama, komemoracija za Slobodana Praljka održaće se u ponedeljak u Zagrebu, a organizuje je Hrvatski generalski zbor, piše Večernji list.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

bts ☯️☸️☮️

Velikomučenik još ispao...

10 2

Era

Patetika zločinaca i luzera.

11 3

PO DRŠKA

Ovim činom su nesvesno podržali i Milana Babića koji je na sličan način izvršio protest.

10 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo