Izetbegović: Očekujem model razgraničenja i trasu autoputa

Izetbegović: Očekujem model razgraničenja i trasu autoputa Izvor: N1

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je važno da se tokom zvanične posete članova Predsedništva BiH Beogradu dogovori model međudržavnog razgraničenja, kao i da se dogovori trasa auto-puta Sarajevo Beograd.

"Pre svega, jako je važno komunicirati, sretati se, dakle, pokušavati da ubrzamo sve bitne pozitivne procese. Zaustaviti negativne", rekao je Izetbegović za N1, uoči posete tročlanog Predsedništva BiH Beogradu. 

Komentarišući pismo predsedavajućeg Predsedništva BiH zemljama NATO-a, u kojem je kao najveći problem BiH naveo islamske radikaliste, zbog čega je zatražio što skoriju aktivacuju Akcionog plana za prijem BiH u NATO, Izetbegović je kazao da to pismo nije usaglašeno u Predsedništvu BiH. 

"Da je usaglašeno u njemu ne bi bilo onakvih bespotrebnih kvalifikacija i predimenzioniranja jednog problema koji se smanjuje", kazao je on. 

Izetbegović je rekao da misli na odlaske bosanskohercegovačkih državljana na strana ratišta, navodeći podatak da u poslednjih 18 meseci nije zabeležen nijedan povratak državljana BiH sa sirijskog ratišta. 

"Prema tome, ono je bespotrebno. Ono može samo obeshrabriti one u NATO-u koji bi da ubrzaju put BiH ka NATO integracijama", rekao je bošnjački član Predsedništva BiH.


Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kaktus

Bar je svakom iole pametnom coveku dosta rata genocida silovanja ali pojedincima nije koji ste vi to ljudi i dalistepo tudoj grbaci ne boli sto batina ali po svojoj je i jedna dosta pa stvarno vise dosta prvo budimo ljucka bica ane ????

0 0

altruista

Sto nemamo ovakvog predsednika: obrazovan, kulturan, lepo vaspitan, pametan, dostojanstven... pa da nas postuju komsije, Evropa i svet... Imamo sve suprotno...

1 1

nomino

Jel ti dobro zemljce?

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo