Vučić uoči puta u Moskvu: Važan sastanak sa Putinom

Vučić uoči puta u Moskvu: Važan sastanak sa Putinom Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Rusiji tokom koje će s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu, saopšteno je posle susreta Vučić i ruskog ambasadora Aleksdandra Čepurina u Beogradu.

Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će sastanak s predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapredjenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Srbije i Rusije, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu, a Vučić će razgovarati i s brojnim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

U saopštenju se dodaje i da je Čepurin Vučiću uručio pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, i u kom je pored drugog navela da je "konstruktivna i otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dve zemlje".

"Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interesa obe strane i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na medjunarodnoj sceni", navela je Valentina Matvijenko u pismu Vučiću.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Xyz. Kakt

Citajuci prethodne komentare pitam se...ma ko vas porodi tako pametne...genijalac do genijalca...

1 1

Staufenberg

Ide po svoje mišljenje.

13 3

Lakmus

Kao sto si ti bio po svoje? Jasno da ni ne mozes da skapiras da neko to zaista ima u posedu, licnoj svojini, neradvojnoj celini!

2 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo