Vučić uoči puta u Moskvu: Važan sastanak sa Putinom

Vučić uoči puta u Moskvu: Važan sastanak sa Putinom Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Rusiji tokom koje će s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu, saopšteno je posle susreta Vučić i ruskog ambasadora Aleksdandra Čepurina u Beogradu.

Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će sastanak s predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapredjenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Srbije i Rusije, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu, a Vučić će razgovarati i s brojnim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

U saopštenju se dodaje i da je Čepurin Vučiću uručio pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, i u kom je pored drugog navela da je "konstruktivna i otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dve zemlje".

"Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interesa obe strane i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na medjunarodnoj sceni", navela je Valentina Matvijenko u pismu Vučiću.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Xyz. Kakt

Citajuci prethodne komentare pitam se...ma ko vas porodi tako pametne...genijalac do genijalca...

1 1

Staufenberg

Ide po svoje mišljenje.

13 3

Lakmus

Kao sto si ti bio po svoje? Jasno da ni ne mozes da skapiras da neko to zaista ima u posedu, licnoj svojini, neradvojnoj celini!

2 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo