Grabar Kitarović: Balkan nije proširenje već učvršćenje EU

Grabar Kitarović: Balkan nije proširenje već učvršćenje EU Izvor: N1

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Bostonu da evroatlantske integracije zemalja Jugoistočne Evrope ne predstavljaju proširenje, već "učvršćenje" Evropske unije.

Poseban fokus hrvatske spoljne politike odnosi se na njeno neposredno susedstvo, na Jugoistočnu Evropu. Hrvatska će nastaviti da snažno podržava evropsku ili evroatlantsku perspektivu celog tog područja, rekla je Kolinda Grabar Kitarović na Univerzitetu Tafts.

Zemlje te regije su "predugo u čekaonici", bez "stvarnog napretka", a "obećanje nekog dalekog članstva u EU ili NATO više nije dovoljno", ocenila je Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je dodala da je članstvo u EU i NATO jedini garant stabilnosti i napretka tog regiona, javlja HINA.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ANTE BAN

Komšije; vidite kako vas naša Kolinda podržava, kao uostalom- i mnogo Hrvata! A- vi ćete i dalje na prve komšije bacati drvlje i kamenje!

12 6

Saša

Učvršćenje, ali ne i proširenje znači samo da je gospođa cinična kao i uvek do sada. Uz sve to, očigledno je da bežala sa časova geografije. Iako njeni ispadi kod nas u Srbiji i nisu baš jasni svakome, u SAD ovakve izjave smatraju samo još jednim u nizu lupetanja i poltronisanja gospođe Grabar - Kitarović, jer kada je uopšte njeno mišljenje i bilo relevantno za bilo koga osim za hrvatske pravaše, likove poput Željke Markić ili članstvo HDZ-a.

0 2

DTT

Pa ucimo se od tebe licno svakog dana na ovom forumu. ;)

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo