Nova stranka traži zabranu Nacionalnog srpskog fronta

Nova stranka traži zabranu Nacionalnog srpskog fronta Izvor: N1

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković podneli su Inicijativu republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac za podnošenje predloga za zabranu rada Nacionalnog srpskog fronta (NSF), jer ova organizacija u svom delovanju, kako navode iz Nove, propagira rasnu, versku i nacionalnu mržnju i poziva na oružanu pobunu.

Nova stranka u svom saopštenju podseća da je jedan od istaknutih članova NSF-a, Zoran Buljugić je na javnoj tribini te organizacije, izrekao da će "...400.000 migranata sa Bliskog istoka koji predstavljati veliki problem jer se neće baviti ničim do razmnožavanja, širenja islama i prodaje droge".

Buljugić je tada zaključio da “dobrota ne ide bez mudrosti”, i da “podrazumeva otpor, pa čak i oružani otpor ovim uljezima koji pokušavaju da tradicionalno stanovništvo Evrope istrebe ili pretope”.

Time je, kako ocenjuju u Novoj stranci, pozvao na oružani obračun sa migrantima u Srbiji. Dodaju i da sadržina internet stranice NSF-a obiluje sličnim sadržajima.

Kako se navodi u Inicijativi, najfrekventniji saradnici NSF-a jesu Nik Grifin, Džim Douson i Udo Fojgt. Prva dvojica su članovi ultra-desne Britanske nacionalne partije (BNP), a treći nekadašnji predsednik, a sada član Nacional-demokratske partije Nemačke.

Nik Grifin je pred britanskim sudom 1998. godine bio osuđen zbog objavljivanja pisanog materijala sa rasističkim porukama. Grifin i Douson su poznati kao negatori holokausta i lica koja šire islamofobiju.

Oboma je 2017. godine zabranjen ulazak u Mađarsku – Grifinu kao licu koje “predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost”, a Dousonu kao “nepoželjnom licu“.

Uprkos tome, Miša Vacić, nekadašnji savetnik u Kancelariji za KiM, čije se delovanje, kako tvrde u Novoj stranc, može povezati sa NSF-om, doveo je Grifina i Dousona u službene prostorije Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u Palati Srbija.

Time je, smatraju u stranci Zorana Živkovića, javnosti Srbije stavljeno do znanja da su ova lica, kojima je zabranjen ulazak u susednu zemlju, poželjni u Srbiji i slobodni da, u nejasnom svojstvu, posećuju sedište najvišeg organa vlasti u Republici Srbiji.

Nova podseća i da je poslanica Marinika Tepić pre mesec dana otvorila ovu temu u Narodnoj skupštini, uputivši pitanje direktoru Kancelarije za KiM, ministru unutrašnjih poslova, direktoru BIA i drugim državnim organima kakva su njihova saznanja o kretanju Džima Dousona po Srbiji, kao i o njegovim “donacijama srpskim manastirima na Kosovu“.

Kako je tada navela, Douson se javno hvali svojim donacijama koje, sudeći po fotografijama, ne sadrže ni hranu, ni lekove, ni higijenska sredstva, već više liče na duge i kratke cevi“, a fotografisane sveštenike potpisuje kao “ratne sveštenike“. Od tada, Tepić je meta organizovane hajke ekstremnih desničara koja je nedavno kulminirala i otvorenim pozivom na njeno ubistvo, podseća Nova stranka u saopštenju.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Maki

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković podneli su Inicijativu republičkom javnom tužiocu za podnošenje predloga za zabranu rada Nacionalnog srpskog fronta...šta reći, sve zabraniti i ukinuti...Živković očigledno se mnogo "zaboravio"...oko nekih momenata...naravno za svaku osudu su pretnje Mariniki Tepić.

2 3

hhh

Prvi put čujem za taj NSF, a siguran sam da je to i poslednji put.

3 1

caca

NSF je nebitna organizacija, ima par članova koji se ponašaju na društvenim mrežama kao da ih ima na desetine, a u stvari su osobe sa margine, koje ovakvim ponašanjem žele da privuku pažnju.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo