Uhapšen muškarac osumnjičen da je prodavao lažnu koka-kolu

Uhapšen muškarac osumnjičen da je prodavao lažnu koka-kolu Izvor: Reuters/Benoit Tessier

Policija u Smederevu uhapsila je I. I. (38) zbog sumnje da je prodavao lažnu koka-kolu.

U saopštenju policije navodi se da se I. I. sumnjiči da je proizveo 14.838 flašica koka-kole, šveps biter lemona i tonika.

On je, prema saznanjima policije, u originalnu staklenu ambalažu od 0,25 litara sipao sokove iz plastičnih dvolitarskih flaša i prodavao ih ugostiteljskim i trgovinskim radnjama u Smederevu, protiv čijih odgovornih lica su podnete krivične prijave.

I. I. se sumnjiči i da je tokom 2017. godine izvršio promet robe na "crno" u vrednosti od 4.017.359 dinara, čime je izbegao plaćanje poreskih obaveza u iznosu od 803.472 dinara.

Krivična prijava podneta je protiv odgovornih lica ugostiteljske radnje ''Hell Z'', Kafane "Kod Rajke" i ugostiteljskog objekta "TDI Cafee" zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja, nedozvoljena proizvodnja, obmanjivanje kupaca, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stjepana Supanca 15a, czt.

Prestao da je pijem pre 5 meseci.

4 3

Saccharoid

Ti si zlatan!

1 2

Kalimero kalispero

Hm, ili ja ne razumem matematiku ili ovde nešto ne štima. Ako se sumnjiči da je na crno imao promet od 4.017.359 dinara, a proizveo/prodao 14.838 flašica, to mu dođe da je prodavao flašicu kokakole za 270 dinara! Koja bi kafana to kupovala po toj ceni rizikujući sa neplaćanjem poreza, kada u regularnoj prodaji flašica kokakole u paketu od 24 komada izađe 42 dinara.

104 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo