Paori oštro o konkursu za nabavku traktora koji traje 4 dana

Paori oštro o konkursu za nabavku traktora koji traje 4 dana Izvor: N1

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za nabavku traktora koji će biti otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 8. decembra 2017, što su poljoprivrednici oštro kritikovali i optužili pokrajinske vlasti da će konkursom koji traje samo četiri dana novac dodeliti "određenimljudima koji su već spremni da apliciraju".

"Nažalost, tako se to radi u našoj državi. Sve se za nekoga obezbedi i nacrta konkurs. Ko može za četiri dana da prikupi dokumente? Očigledno je da je to pripremljeno za određene ljude koji su već spremni da apliciraju", rekao je za portal Agrosmart poljoprivrednik Jovan Negovan iz organizacije Pančevački ratari.

On je podsetio da je uobičajena situacija da konkurs traje najmanje 30 dana, kako bi se ostavilo dovoljno vremena za prikupljanje obimne dokumentacije.

Poljoprivrednik Miroslav Grubanov iz Crepaje, predsednik udruženja Paori, postavio je pitanje odakle su sad te pare nađene.  

"Jesu li možda čistili tavan pa našili pare? Razumemo da administracija hoće da potroši pare do kraja godine, kako je planirano budžetom, ali neka ne bude tako ubuduće. Nemojte da vam pređe u naviku da tako pravite konkurse", poručio je Grubanov.  

Prema njegovim rečima, bolje bi bilo da su pokrajinske vlasti taj novac dale za pomoć poljoprivrednicima koji su imali štetu u suši.  

"Na svaki način gledaju kako će nas izvarati, kao da smo slepi i ništa ne razumemo", ocenio je Grubanov.  

Agrosmart navodi da je raspisani konkurs za nabavku traktora verovatno jedan od najkraćih konkursa ikada objavljenih u Pokrajini jer se vrlo lako može desiti da novac namenjen za nabavku mehanizacije bude potrošen za dan-dva.  

Kako se navodi u tekstu konkursa, ukupan iznos koji se dodeljuju po ovom konkursu je oko 156,5 miliona dinara. Bespovratno Pokrajina daje 40 odsto ukupne vrednosti prihvatljivih troškova.

Podnosilac prijave najviše može da dobije bespovratno dva miliona dinara – za nabavku pogonske mašine, odnosno traktora, a za priključne mašine najviše 500.000 dinara.  

Poljoprivrednici i pravna lica koja mogu da konkurišu dužna su da prikupe potrvde o registraciji gazdinstva, odnosno firme, o sedištu, o regulisanim poreskim obavezama, eventualnom zakupu zemljišta, avansne račune, izjave i druga dokumenta. 

Tagovi: konkurs , traktor , Vojvodina

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čemu ljutnja ?

I vi ćete dobiti ali za 2,najviše 3 godine...

2 1

Ha,ha,ha!

Verovatno su i slike srećnih dobitnika već pripremili.

4 0

Trska

Pre dva meseca je bio konkurs za subvenciju firmama iz oblasti kreativne industrije. Pare su dobili uvoznik polovne garderobe, proizvođač sveća, trgovac boja i lakova, predsednik unije poslodavaca... Sve sami kreativci, nema šta. I ovde će tako neki dobiti i ćao. Banda korumpirana.

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo