Niš očekuje više od 3.000 turista za doček Nove godine

Niš očekuje više od 3.000 turista za doček Nove godine Izvor: Shutterstock
Ilustracija

Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih, verovatno oko 70 odsto, biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prema Parlićevim rečima, svi hoteli su rasprodati, a još po neko mesto može da se pronađe u nekom od manjih hostela i prenoćišta. 

Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta u kafanama za doček Nove godine.

"Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, imaćemo za doček Nove godine i dosta gostiju iz Grčke", rekao je on. 

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, kao i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

"Bugari su prvenstveno oduševljeni našom kuhinjom. Kažu da je hrana veoma ukusna a jeftinija nego kod njih", kazao je Stanković.

On je rekao da se cene dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nisu menjale poslednjih nekoliko godina i da iznose između 40 i 60 evra po osobi.

Prema rečima vlasnika jednog od najvećih niških hotela Ivana Spasića, interesovanje gostiju iz inostranstva za doček Nove godine u Nišu ove godine značajno je veće nego prošle.

"Kompletne smeštajne kapacitete za doček Nove godine prodali smo još maja meseca, a već sada imamo zahteve klijenata iz Bugarske za prodaju smeštaja za doček 2019. godine", rekao je Spasić.

On je kazao da su i vlasnici manjih hotela i apartmana uspeli da prodaju sve smeštajne kapacitete, i to još brže nego prethodnih godina.

"Cena smeštaja u Nišu nije se menjala poslednjih par godina i jeftinija je u odnosu na Beograd za oko 40 odsto. Smeštaj koji u Beogradu košta 70 evra, u Nišu košta 50", izjavio je Spasić.

Prema njegovim rečima, dobar rad aerodroma i uspostavljanje međunarodnih linija doprineli su boljoj popunjenosti niških hotela i hostela, ali su gradu potrebne i dodatne manifestacije da bi smeštajni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave godine a ne samo za doček Nove godine. 

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Balam

Samo se vi Beograđani i Nišlije svađajte a Pirot će vam dobar deo kolača uzeti.

4 0

Mija Siledzija

Ne kradite Malom Bugare!

5 0

Ha,ha,ha!

Kako kopiraju Sinišu Malog .Kak'i stranci,kaki bakrači? Da li je neko od vas izišao pred građane i podvukao crtu : Za doček je utrošeno para toliko,a zaradili smo toliko.Da vidimo zaradu od najezde turista a Boga mi i rashodnu stranu,gde su pare zaista otišle.

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo