Prvi bitkoin milijarderi blizanci Vinklvos

Prvi bitkoin milijarderi blizanci Vinklvos Izvor: ANTHONY WALLACE / AFP

Identični blizanci Kameron i Tajler Vinklvos, koji su tužili Marka Zakerberga zbog vlasništva nad Facebook-om, postali su milijarderi zahvaljujući bitkoinu.

Braća s diplomama Harvarda u džepu tužili su Zakerberga 2004. godine jer im je, kako su tvrdili, ukrao ideju za društvenu mrežu Facebook. Iako njihova akcija za preuzimanjem kontrole nad unosnom kompanijom nije uspela, dobili su 65 miliona dolara nakon nagodbe 2008. godine, piše Independent.

Od te svote su 2013. izdvojili 11 miliona i uložili ih u bitkoin kojem je vrednost tada bila tek 120 dolara. Procenjuje se da sada imaju nešto više od milijardu dolara u bitkoinima.

Iako je bitkoin od mnogih ulagača napravio milionare, veruje se da su blizanci Vinklvos prvi bitkoin milijarderi.

Prošle godine su uspešna braća pokrenula digitalnu menjačnicu valuta Gemini kojom investitori mogu da kupuju i prodaju bitkoine.

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DK

Pa prvi Bitcoin milijarder je svakako Satoshi Nakamoto, ko god da se krije iza tog "avatara". Procene su da ima izmedju 300.000 i vise od milion bitcoina - niza brojka ga stavlja na oko 4 milijarde, druga na oko vise od 10 (mozda i 15). Naravno, ako bi neko ko to kontrolise poceo da prodaje u vecim kolicinama vrednost bi odmah pala na zanemarljiv nivo (mozda i na nulu, odnosno bili bi bezvredni).

2 0

Cole

A kad nestane struje ko nama 1999 ili u siriji danas ? Gde ti bitcoin ?

7 15

Aleksa

Isto gde i tvoje iz banke.Posto niko nece moci da dize pare bez struje.Sada sve zavisi od kompijutera.

4 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo