Plenković u Mostaru: Hrvatska uz BiH i Hrvate u toj zemlji

Plenković u Mostaru: Hrvatska uz BiH i Hrvate u toj zemlji Izvor: Anadolija

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras u Mostaru da Hrvatska stoji uz Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u toj zemlji, kao i da će Hrvatska učiniti sve da Hrvati u BiH budu dugoročno ravnopravan narod.

"Hrvatska pre svega stoji uz BiH, stoji uz Hrvate u BiH i učinićemo sve da Hrvati ovde budu dugoročno ravnopravan narod, da se poštuje jednakopravnost tri naroda i na tom tragu su naše bilateralne aktivnosti", rekao je Plenković.

Hrvatski premijer stigao je u Mostar gde će sutra, kako je najavljeno, razgovarati sa hrvatskim liderima u BiH i predstavnicima boračkih udruženja o atmosferi posle presude Haškog tribunala u slučaju "Prlić i ostali".

Prema njegovim rečima, potpuniji uvid o tome kakvo je raspoloženje među hrvatskim liderima u BiH i predstavnicima hrvatskih boračkih udruženja imaće sutra posle zvaničnog razgovora s njima.

Plenkovića je u Mostaru dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.

Premijer Hrvatske je po dolasku u Mostar položio venac na spomenik pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ako, ako

A rekao je već protiv koga.

0 1

Лицемерје

Одавање поште погинулим члановима ХВО је, замаскирано, став којим осуђују став Хашког суда. Пресуда јасно означава улогу Хрватске у рату у БиХ, према томе, њихов премијер је могао да посети неко културно- уметничко друштво својих сународника, а да, макар јавно, прескочи подсећање на учеснике у рату.

4 1

Sladjana Prodanovic-Micic

Ne razumemNaravno da su ravnopravni,jer sa teritorije Mostara,koji je BiH ljudi su skupljani sa ulica,odvodjeni u Loru u Split,tj.Hrvatsku.

16 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo