NUNS osudio hajku na novinarku N1

NUNS osudio hajku na novinarku N1 Izvor: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenjuje da Marija Antić, novinarka TV N1, u razgovoru sa Arnoom Gujonom, francuskim humanitarcem, nije prekršila Etički kodeks i da je poštovala profesionalne standarde.

NUNS podseća da je osnovno pravo i obaveza novinara da postavi sva pitanja koja mogu biti u interesu javnosti.

"Humanitarna aktivnost Arnoa Gujona, pomoć Srbima sa Kosova, ali i njegova prošlost i politički angažman legitimne su teme o kojima treba da budu obavešteni građani Srbije. NUNS zbog toga osuđuje negativnu kampanju, uvrede, čak i otvorene pretnje upućene Mariji Antić i zahteva od nadležnih organa i javnosti da zaštiti njen profesionalni, lični i fizički integritet", navodi se u saopštenju.

Tagovi: NUNS , Arno Gujon

Komentara 173

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Danka

Ljudi, pokušajte da shvatite da posao novinara nije ni malo lak?! Posao je novinara da pita, pa čak i provociranjem da iznudi odgovor. Poštujem humanitarni rad, gospodina Gijona, ali bilo je jednostavnije da odgovori i na "neprijatna" pitanja?! Podrška, novinarima, gospođi Antic i N1.

16 22

Sloboda govora

Dali smatram da je interviju bio tendeciozan,da i dalje smatram.Ali isto tako niko nema prava da zbog toga preti novinarki Dragani Antic.Sloboda govora je neprikosnoveno pravo, posao novinara je da postavlja pitanja cak i ona koja se nama nekada nece svideti.Smatram da niko nema prava da zbog toga nekom preti.Smatram i dalje da su pitanja u tom intervju bila tendenciozna ali mi se ne svidja sto u ovoj zemlji neko sebi daje za pravo da zato sto mu se nesto nije dopalo predti novinarki.To samo govori u kakvom drustvu jos uvek zivimo,sramota...

14 11

MirJam

SVAKI intervju treba da je tendenciozan. Tendencija - da se dobije ODGOVOR na pitanje koje je u opštem interesu.

4 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo