Ekskluziva u Filharmoniji - "Pogrebna pesma" Stravinskog

Ekskluziva u Filharmoniji - "Pogrebna pesma" Stravinskog Izvor: Promo

Svetska ekskluziva biće na programu Beogradske filharmonije, koja će dve večeri zaredom, 7. i 8. decembra, izvesti pronađenu "Pogrebnu pesmu" Igora Stravinskog.

Uz čuveni Klavirski koncert u b-molu Čajkovskog, u izvođenju pijaniste Sergeja Babajana, i Treću simfoniju Rahmanjinova, repertoar koji orkestar izvodi pod upravom Hansa Grafa jedan je od najefektnijih u koncertnoj sezoni. 

Ponovno otkriće izgubljene kompozicije Stravinskog i njena rekonstrukcija jedan je od najvažnijih svetskih muzičkih događaja u prošloj godini. Sam kompozitor je verovao da to delo negde postoji, a potraga za izgubljenom kompozicijom trajala je više od 100 godina.

Beogradska filharmonija je jedini orkestar iz jugoistočne Evrope koji je dobio ekskluzivno pravo da tu kompoziciju izvede u 2017. godini, rame uz rame sa nekoliko odabranih svetskih orkestara, među kojima su Berlinska filharmonija, Nacionalni orkestar Francuske, Čikaški simfonijski orkestar i orkestar Filharmonija iz Londona.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Skarlet

Lepa vest za ljubitelje ove vrste muzike,mada ima nas mnogo koji nismo culi za ovu kompoziciju Igora Stravinskog posto je bila potisnuta sa repertoara.Lepa prilika da je cujemo.

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo