Tramp podržao Mura, optuženog za zlostavljanje tinejdžerki

Tramp podržao Mura, optuženog za zlostavljanje tinejdžerki Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst
(arhiva)

Američki predsednik Donald Tramp podržao je republikanskog kandidata za upražnjeno mesto u Senatu Roja Mura, koji je optužen za neprikladne odnose sa maloletnicama.

Tramp do sada nije otvoreno podržao Mura, koji se nadmeće za mesto u Senatu Kongresa SAD iz Alabame, upražnjeno postavljenjem tadašnjeg senatora Džefa Sešonsa za ministra pravde, ali je danas na Tviteru stao iza kandidata kojem je znatno pao rejting pošto je više žena reklo da ih je Mur zavodio ili napadao dok su bile maloletne.

"Odbijanje demokrata da daju makar jedan glas za ogromne poreske rezove je razlog zašto nam je potrebna pobeda republikanca Roja Mura u Alabami", naveo je Tramp na Tviteru.

On je dodao da bi pobeda demokrate Daga Džonsa ugrozila republikanske planove za niske poreze, oštru borbu protiv kriminala, kao i snažnu politiku o vojsci i granicama.

Vodeći republikanci su tražili da se Mur povuče iz trke, dok su neki konzervativni poslanici rekli da razmatraju da izbace Mura iz Senata ako pobedi na izborima 12. decembra.

Mur (70) je optužen da je pre četrdesetak godina napao ili zlostavljao tinejdžerke, starosti 14 i 16 godina, kao i da je pokušao da se sastane sa još nekoliko. Mur je odbacio optužbe i rekao da nikada nije izlazio s "maloletnim" ženama.

Mur je sve do iznošenja optužbi bio ubedljiv favorit za pobedu u Alabami, čvrstom uporištu Republikanske partije, ali ga je Džons u jednom trenutku pretekao u anketama, mada Mur opet vodi.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jedan Od

Vesele sedamdesete...

0 0

Iznogud

Znaci on je imao 30god a one 14 i 16 god.Nije primereno to stoji...sa druge strane nije imao 50 a one 14god.Mislim da se stvari vade iz naftalina zbog politike

2 6

Baba Živana

Je l' zna neko zašto su odjednom odlučili da svim dekama ogade njihove "divne" uspomene iz mladosti...? Izgleda mi, svi će da dolijaju za neke gadarije, znane i neznane, od pre 40 godina.

2 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo