Vučić: Veća i snažnija podrška osobama s invaliditetom

Vučić: Veća i snažnija podrška osobama s invaliditetom Izvor: Tanjug/Tanja Valč

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će budžeti za podršku osoba sa invaliditetom biti sve veći iz godine u godinu.

Na obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Vučić je najavio veću i snažniju podršku osobama sa invaliditetom. 

"Samo ljudi i njihova marljivost predstavljaju ono što jednu zemlju razlikuje od drugih zemalja. Ponosan sam što živim u istoj zemlji u kojoj živite i vi. Danas kada se vidi da stvari polako idu na bolje možete računati na našu snažniju podršku jer hoćemo da pokažemo da ne pravimo razliku među građanima", kazao je Vučić u Palati Srbije.

On je rekao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je izjednačila nagrade za paraolimpijce i olimpijce i dodao da su svojim sportskim uspesima paraolimpijci najviše doprineli podizanju ugleda Srbije u "najrazvijenijim protestanskim zemljama". 

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran đorđević je rekao da je unapređenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom jedan od prioriteta tog resora. 

"Prvi pravac naše saradnje ogleda su u učešću predstavnika udruženja osoba sa invaliditetom u radnim grupama za izradu zakonskih rešenja i drugih akata, drugi pravac kroz finansijsku i stručnu pomoć ministarstva programima udruženja osoba sa invaliditetom", kazao je on.

Đorđević je dodao da će Ministarstvo za rad i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije nastaviti partnerski odnos na sprovođenju Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.


Komentara 88

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Kosta

Oni zasluzuju da se ucini sve da im se olaksa zivot.

114 1

Micia

I tu našao da hvata poene jer oseća da mu penzioneri izmiču iz ruku. Vixe istinu - nisu više slepi

11 0

Vucic nije moj predsednik

Iskreno tebi nije stalo!

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo