Kod Konjica uhapšeno 13 osoba zbog zločina nad Srbima

Kod Konjica uhapšeno 13 osoba zbog zločina nad Srbima Izvor: N1

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu su na području Konjica i Sarajeva uhapsili 13 osoba zbog zločina protiv Srba na području Bradine kod Konjica, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

SIPA je saopštila da su uhapšeni osumjičeni za ratne zločine, među kojima i zločine protiv čovečnosti na području opštine Konjic, tokom 1992. godine.

Oni su privedeni u službene prostorije SIPA zbog kriminalističke obrade, posle čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

U maju 1992. godine u Bradini, selu kod Konjica, na najbrutalniji način ubijeno je 48 srpskih civila, dok su ostali odvedeni u logore i proterani.

Za tri dana, od 25. do 27. maja 1992. godine, pripadnici bošnjačkih i hrvatskih vojnih jedinica bacili su 26 tela u jamu ispred pravoslavne crkve u Bradini.

U logorima su život izgubila još 22 srpska civila, a za pet Srba iz Bradine se još traga.

Tagovi: BiH , sarajevo , Srbi , zločin , hapšenje

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vera

Konacno da se neko seti Srba iz Bradine!!!!????? Srba sa celog poteza od Konjica do Sarajeva. Tamo je sada etnicki cista teritorija. Bez Srba. A vojska koja je obecala pomoc sa Boraka nikada nije dosla. Zato je u Bradini ubijeno za dva dana 93 Srpske glave kada su nestale citave porodice. Nema ko da im produzi lozu.

2 0

Sudija

Podaci o broju ubijenih civila su netačni i po tradiciji preuveličane od strane institucija RS. Uopšte se ne poklapaju sa podacima UN istražitelja i po običaju će se vratiti srbima kao bumerang. Da je JEDAN civil namjerno ubijen, a jeste 1000%, svi akteri zaslužuju doživotni zatvor, tu nema pregovora. Zašto je srbima uvijek "malo" žrtava pa moraju lagati i gubiti na sudovima, nikada neću razumjeti

9 4

Mira

dragi "sudija"u Bradini, rodnom mestu zloglasnog Ante Pavelica, je ubijeno 93 Srba imenom i prezimenom. Otidji u Bradinu, koja je i dan danas samo zgariste, i procitaj na spomeniku pored Crkve imena svih. Neke porodice su potpuno nestale te godine u Bradini. Znam. I sama sam bila tu.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo