Autobusi bez vozača prevoze putnike u Kini

Autobusi bez vozača prevoze putnike u Kini Izvor: Pixabay
(ilustracija)

U južnom kineskom gradu Šendženu saobraćaju autobusi nove generacije koji su opremljeni naprednom tehnologijom i gradski prevoz obavljaju bez vozača.

Reč je o putničkim autobusima koji su nešto manji od klasičnih, a delo su Nacionalnog centra za inženjering i transport i kompanije Shenzhen Bus Group.

Kineska novinska agencija Sinhua javlja da su četiri smart-busa uvedena na probnoj liniji u gradu poznatom po brojnim kompanijama koje se bave razvojem tehnologije.

Pametni autobusi u prvoj fazi prevoze putnike na relaciji dugoj 1,2 kilometra i zaustavljaju se na tri stanice u kvartu Futian.

Vozila su projektovana da se kreću brzinom do 30 kilometara na sat, zaustavljaju se na planiranim stanicama i vožnju prilagođavaju uslovima na putu. Sve to im omogućava sistem senzora.

U prvoj fazi u autobusu će sedeti i vozači koji će promatrati vožnju i preuzimati komande u slučaju neke nepredviđene situacije.

Tagovi: Kina , Autobus

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dobronamerni

Ljudi će živeti od robotnine uz obavezu da u kućnim uslovima stalno uče i unapredjuju tehnologiju,zašta će biti posebno premirani. A ostali će se kontrolisano rekreirati i za to dobijati poene za "minimalac"

0 0

Puc

Samo ridzovani!

0 1

Radikal vegetarijanac

Zar i njihovi vozači odoše u zapadnu Evropu?

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo