Odnosi BiH i Srbije - javno korektni, a zapravo zategnuti

Bosna i Hercegovina je pred vratima najveće krize od Dejtona, izjavio je u intervjuu FoNetu član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Izvor: FoNet

On je ocenio da u ovom trenutku najveći problem predstavljaju odnosi predstavnika Bošnjaka i Hrvata, ali i da su odnosi BiH i Srbije "javno korektni, a zapravo zategnuti".

Uoči posete članova Predsedništva BiH Beogradu, Ivanić je rekao da bi na sastanku sa predsednikom Srbije, pre razmatranja tekućih pitanja, "prvo trebalo obaviti jedan normalan ljudski razgovor, nakon svega što se poslednjih meseci dešavalo".

Smatra da bi dogovor oko granica trebalo napraviti, ali sumnja da će bošnjački član predsedništva Bakir Izetbegović biti spreman na kompromis.

Dodaje i da se takvim dogovorom stavlja tačka na sukob i eliminiše mogućnost budućih problema.

"Oko granice nema puno stvari koje se nedefinisane, to se sve svodi na prostor opštine Rudo jer se tamo nalazi ta pruga i selo koje je praktično u Srbiji, a vodi se da je u okviru BiH. Ako bude spremnosti može se postići dogovor. Na žalost, bojim se da, uveren sam da spremnosti ima kod mene i kod hrvatskog člana Predsedništva da se postigne dogovor, ali mislim da neće biti kod Bošnjaka zato što oni takve stvari tumače nekom vrstom suvereniteta, iako je to jako glupo", ocenjuje Ivanić za FoNet.

Tagovi: Mladen Ivanić , BiH

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bolesni Avlek

Javno važno a zapravo koga briga? I jednima i drugima onaj drugi služi za podizanje rejtinga i ništa više. Komšije koje zaslužuju jedni druge.

0 0

Neuk

Sto se ne zapitate a zbog cega je to vas predsednik malo malo pa u Beograd Vucic malo malo pa u Banja Luku a vec konsultativni susreti bez prisustva javnosti a kada Izetbegovic i pomene dolazak u Sandzak e to je zabranjeno mora da se pita a onda kazete zategnuti odnosi otkrili ste novu planetu

7 4

Licemer

Šta ste očekivali sa takvom politikom, gde Dodik stoji pored Vučića, negira BiH i najavljuje "pripajanje" delova bosne srbiji? Gde vladika entitet zvani rs javno naziva najmlađom srBBBskom državom? Gde kompletna vlada srbije SLAVI PRESUĐENOG RATNOG ZLOČINCA Mladića, čoveka kojeg je celi civilizovani svet osudio i nazvao Balkanskim kasapinom? Fuuuuuj licemeri!

17 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo