Glumci u Skoplju odložili predstavu u znak solidarnosti

Glumci u Skoplju odložili predstavu u znak solidarnosti Izvor: Freeimages/weatherbox

Glumci Makedonskog narodnog teatra otkazali su samoinicijativno, pred sam početak, pred punom salom, predstavu "Ničija zemlja" u znak solidarnosti sa kolegom Vladom Jovanovskim, koji je pritvoren zbog učešća u nasilju u Sobranju Makedonije.

Glumačka ekipa je izašla na binu i saopštila da neće odigrati predstavu u znak protesta zbog pritvaranja Jovanovskog i zamolila publiku da napusti salu.

Direktor MNT Dragan Spasov Dac najavio je na svom Fejsbuk profilu da će kazniti sve glumce koji igraju u predstavi "Ničija zemlja", koju su njeno sinoćnje izvođenje samoinicijativno odložili.

"Svi do jednog će biti kažnjeni za neposlušnost, nakon razgovora sa mnom. Svesni su za probleme koje su napravili", naveo je direktor MNT.

Spasov je istakao da su i pored njegove sugestije i naredbe da se igra predstava glumci svojevoljno odbili da igraju predstavu "Ničija zemlja", kao podršku za privedene glumce koji su bili uključeni u događanja u Sobranju 27. aprila. 

U predstavi MNT "Ničija zemlja" učestvuje 18 glumaca.

Tagovi: skoplje , pozorište

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bilja

U pitanju je zadnji trzaj prethodne vlasti da utice na svoje poslusnike iz glumacke fele !

8 2

IgorN

U ovo naše vreme huligani i lopovi su masovno okrenuti onima koji su bolesni, nemoćni... njih pljačkaju i napadaju. Uvek se isplati! Divlji zapad popularan!

10 1

Han Solo

Balkanska solidarnost i hrabrost ispoljavaju se iskljucivo kroz podrsku svim nacionalistima, batinasima, davaocima tudje krvi, zlocincima, pogotovo ratnim, politicarima... Nema solidarnosti za ugnjetene, decu, bolesne, nemocne, stare... Aferim junaci, udrite nemocne...

34 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo